Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat la compareixença urgent en Les Corts del conseller d’hisenda Juan Carlos Moragues perquè explique l’incompliment de la directiva europea 1.999/70 en relació amb les retallades al personal interí amb l’anomenat decret Vela.

En eixe sentit, Mollà sol·licita també al Consell que faça públics els dos avisos, dels anys 2012 i 2013, que li ha enviat tant la Comissió Europea i el Tribunal de Justícia Europeu, així com el contingut de les cartes enviades per part del Secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, on adverteix de les il·legalitats comeses amb les mesures de reducció de jornada i salari imposades a este col·lectiu de treballadors públics.

Segons Mollà, “estem farts que Europa ens traga els colors per un govern que sistemàticament vulnera les lleis”. En eixe sentit, la parlamentària demana a Moragues que dialogue i arribe a un consens amb tots els sindicats abans de tornar a cometre una altra il·legalitat, com ja han advertit, amb el nou decret que prepara ara el Consell sobre la funció pública.

Mireia Mollà adverteix que seria la tercera vegada que el Consell incompleix una normativa europea i vulnera els drets dels personal públic. La diputada considera que “els valencians no ens podem permetre tindre com a única carta de presentació davant d’Europa la nefasta gestió del PP i el seu govern”.

Per tant, Mireia Mollà ha conclòs que “la política d’austericidi i les retallades del govern de Fabra l´únic que porten és més misèria i dolor; per una banda, perquè no estalvien res, ja que al final s’ha de pagar tot amb interessos de demora i despeses judicials i, per altra, perquè suposen una persecució laboral i psicològica, que és a la que el PP està sotmetent al col·lectiu de funcionaris”.