Anar directament a les notícies

Compromís reclamarà un referèndum constitucional mitjançant els seus regidors

Publicat el en Economia i Ocupació Llibertat i Igualtat

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat este matí que des dels partits que integren la coalició van a registrar mocions en els consistoris on reclamaran al Govern de l’Estat i als Grups Parlamentaris amb representació en el Congrés dels Diputats, que no donen suport a la modificació de la Constitució plantejada, i que en cas de donar tràmit a la mateixa, es procedisca a la realització d’un referèndum vinculant on la ciutadania tinga la possibilitat de decidir sobre les condicions i el futur econòmic que ens ha de regir les properes dècades.

La reforma que hui es debat al Congrés del Diputats per a ser aprovada en pocs dies, “limitarà clarament la despesa en uns moments de crisi en els que cal fer és tot el contrari, incentivar la inversió i apostar per nous models econòmics on el valor afegit siguen les persones i no els mercats financers”.

A més a més, Morera considera “insultant” les declaracions de Soraya Sáenz de Santamaría justificant per què la reforma es fa entre PP i PSOE i no poden opinar la ciutadania en referèndum. Segons Morera, “en poques paraules, esta senyora ha tractat d’analfabeta a la societat, quan en estos moments, la gent que reclama el referèndum és gent amb alta formació que pot entendre el que volen modificar i moltes altres coses que possiblement esta senyora sí que no entén”.

Des de Compromís també han fet una crida a participar en la concentració convocada per a demà a les portes de la delegació de govern del carrer Colón de València a les 19.30 hores per la Plataforma pels Drets Socials. Segons Morera, “nosaltres serem presents amb totes aquelles persones que isquen demà a protestar contra una reforma feta a esquenes a la ciutadania i que, al remat, perjudicarà a la ciutadania”.

Economia i Ocupació Llibertat i Igualtat TWITTER