Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “obrir la porta a la temporalitat en els contractes de treball únicament assegura un pas enrere en l’estabilitat laboral i no un augment de l’ocupació” i, per això, ha explicat que “des de Compromís ens mostrem en contra aquesta nova mesura del Govern central, que afectarà el nostre futur econòmic”.

Per a Mollà, “l’Executiu de Zapatero utilitza un argument fals quan assegura que aquesta mesura permetrà mantenir contractada a gent que d’altra manera es veuria abocada a l’atur, ja que la temporalitat no garanteix més llocs de treball, sinó més inseguretat laboral”.

“Al País Valencià sabem especialment com és d’equivocat el plantejament del Govern socialista, doncs, tot i que és una de les autonomies que més contractes temporals genera, la nostra taxa d’atur és al voltant de tres punts superior a la mitjana espanyola”, ha explicat la diputada de Compromís.

Alhora, Mireia Mollà ha afegit que “aquesta mesura podria ser encara més preocupant si en comptes de tenir un caràcter conjuntural es converteix en una constant encara més comuna entre les empreses, el que encara ens situaria en una posició més dèbil davant les dificultats econòmiques”.

En aquest sentit, la diputada de Compromís ha recordat que “a Espanya el 70% de les persones que han perdut la seua feina durant la crisi tenia un contracte de caràcter temporal” i ha advertit que “els principals perjudicats per la reforma seran els joves, que lluny de trobar noves possibilitats al mercat laboral, veuran ara perllongar la seua condició de becaris fins els 30 anys i tindran cada vegada més difícil accedir a un treball fixe”.

Mireia Mollà ha afirmat que “Compromís lamenta aquesta iniciativa del Govern central per maquillar les dades de l’atur i es compromet una vegada més amb la creació de treball de qualitat i digne a través d’un canvi en el model productiu on tinguen més pes el sector dels erveis públics, la innovació i els nous nínxols d’ocupació”.