El diputat de Compromís diu que “instal.lar els alumnes en barracons ha de ser una mesura puntual i de poca durada, no una pseudosolució a la manca de centres escolars normals”.
El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha destacat “el dictamen del Síndic de Greuges, José Cholvi, sobre els barracons escolars, quan afirma que “la instal.lació d’aules docents prefabricades hauria de ser una situació excepcional i transitòria” i que no és admissible que siga “un estat de coses que es perllonga durant anys, que no pot rebre la consideració d’una actuació pública regular”. És a dir, el que diu ara el Síndic és el mateix que vam estar denunciant a les Corts des de Compromís durant tota la passada legislatura. És a dir, que els barracons escolars –diguem a les coses pel seu nom—haurien de ser només una alternativa puntual i de poca durada, com a mal menor als problemes que es deriven de la major demanda de places o l’enderroc d’un centre que no reuneix ja les condicions per al seu ús escolar; però que mai, i en cap circumstància, es poden admetre com alternatives de llarg plaç a la manca de previsions de les necessitats escolars per part de la Conselleria. Com des de Compromís hem insisit repetidament, no és admissible que hi haja xiquetes i xiquets la vida escolar dels quals haja transcorregut totalment o en la seua major part en barracons, perquè aquests no són vàlids per a un correcte funcionament educatiu, per més bona voluntat que li procuren ficar els ensenyants”.
Pañella ha demanat “al nou conseller d’Educació, que siga conseqüent amb l’informe del Síndic, i que es replantege de dalt a baix la política de construcció de centres que va dur a terme el seu antecessor, de trista memòria per a tants pares i mares, alumnes i ensenyants. Li demanem que es faça conscient que, fins i tot en època de crisi, o sobretot en època de crisi, la inversió en educació es una de les més rendibles, perquè estem invertint en futur; i que, en conseqüència, encete una línia d’intercanvi i diàleg amb tots els centres que viuen la lamentable situació d’uns barracons no puntuals, sinó pràcticament consolidats com a alternativa, deficient, a les construccions escolars. I de centres així, per desgràcia, tant a les comarques de Castelló com al conjunt del nostre territori, n’hi ha molts”.