El cap de llista de la coalició Primavera Europea defensa noves polítiques de gestió de residus que excloga macroabocadors com el de Llanera i una veritable veu valenciana en Europa que defense els nostres interessos com el corredor mediterrani.
El passat dimecres es va presentar a Xàtiva la Coalició Primavera Europea: Compromís per a les Eleccions Europees. La presentació va ser duta a terme per Jordi Sebastià, guanyador de les primàries de Compromís celebrades el mes passat, actual alcalde de Burjassot i cap de llista de la Coalició. Sebastià va explicar l’acord que s’ha arribat amb diferents formacions de l’Estat, fonamentalment Equo, el representant de la qual, Florent Marcellesi, ocuparà el número dos de la llista, i altres formacions territorials entre les que destaca la Chunta Aragonesista, la representant de la qual, Ángela Labordeta, ocupa el número tres. També s’han incorporat formacions com SIEX, d’Extremadura, el Partido Castellano, Socialistas por Tenerife i Caballas, de Ceuta. Així mateix també formen part de la Coalició plataformes ciutadanes com Por un Mundo + Justo i Participa.
Sebastià va alertar del perill que el Partit Popular torne a obtindre la majoria en el Parlament Europeu, després dels últims resultats a França i Hongria i va recordar que això pot fer que continuen les actuals polítiques antisocials, “sobre tot perquè té el suport dels socialdemòcrates, amb els quals han votat el 70% de les vegades. Nosaltres volem que tot això canvie per posar tota la maquinària europea al servei de les persones, volem que la sobirania torne al poble i deixe d’estar cedida a la troika i al servei dels especuladors. No volem pagar el deute privat que s’ha convertit en públic amb el rescat dels bancs, manat per la troika i no pel parlament: no devem, no paguem.”
El candidat de Primavera Europea va recordar que “en Compromís som europeistes, ho hem sigut sempre, i apostem fermament per Europa, però no per aquesta política que es fa ara, volem recordar els orígens de la Unió Europea, quan va deixar de només un Comunitat Econòmica i es va convertir en un projecte comú per a tota Europa.”
I va insistir en diferents objectius, com la desaparició dels paradisos fiscals, polítiques socials comunes i l’harmonització dels codis penals per a que no permeten que a Itàlia la violència de gènere es diga “crim passional” o a Lituània estiga permesa la violació dins del matrimoni.
Sebastià es va comprometre a exercir de valencià a Estrasburg: “fins ara els diputats valencians no han exercit de valencians, i si ho han intentat, el seu partit no els ha deixat. Fins i tot no es pot parlar en valencià en el parlament, els valencians, allí, no existim. Jo defensaré els interessos valencians, com noves polítiques de gestió de residus que excloguen macroabocadors com el de Llanera i el corredor mediterrani que serà fonamental per a l’economia de Xàtiva i la Costera. Tampoc claudicaré com ha fet Arias Cañete i tots els seus predecesors amb la polítca agrària, que sempre ha perjudicat el camp valencià.”