Climent: “Si la Diputació de Castelló no es fia del seu diputat provincial, la FVMP no pot mantindre en llocs de responsabilitat, sobretot en matèria urbanística”.
Compromís denuncia que va ser Francisco Martinez el que va signar el conveni juntament amb Antonio Redorat per a la subseu inutilitzada de Castelló.
Després de destapar-se l’escàndol de la Depuradora de Borriol, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, va decidir retirar la confiança al fins llavors vicepresident de la institució provincial, Francisco Martínez. Un fet que no ha de quedar únicament en l’àmbit de la Diputació, ja que aquest personatge, a més ocupa altres llocs de responsabilitat en altres institucions valencianes com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).
De fet, Francisco Martinez, ostenta la Presidència de la Comissió d’Urbanisme de la FVMP, així com és membre del Consell i de la Comissió Executiva d’esta entitat. Càrrecs a què hauria de renunciar per haver estat apartat de les seues responsabilitats a la Diputació de Castelló, o en tot cas, el mateix President Provincial de Castelló o la presidenta de la FVMP haurien de cessar-lo. Extrem que Compromís demanarà en la pròxima reunió de la Junta de Portaveus o dels òrgans executius de la Federació.
Conveni i contractació Sub seu de la FVMP a Castelló
Segons el portaveu de Compromís en la FVMP, Rafa Climent, va ser el mateix destituït Francisco Martinez, com a “President Accidental” de la Diputació de Castelló (circumstància que no va quedar acreditada en el seu moment), qui va signar al costat del secretari general de la FVMP, Antonio Redorat, el conveni que ha generat unes factures de més de 200 mil euros i el contracte es va realitzar sense seguir les vies legals que marca la Llei de contractes de les administracions públiques a una empresa relacionada amb la trama Gürtel.
De fet, el secretari general de la FVMP, Antonio Redorat, es nega a facilitar la relació de factures, conceptes, dates i imports que s’han pagat des de la Federació durant la present legislatura (anys 2011, 2012 i 2013), les quals han estat sol·licitades per Compromís en la Junta de Portaveus de la FVMP i que estan sent ocultades per a la seua fiscalització.
L’actuació d’aquests dos dirigents locals mostra l’opacitat amb la qual el PP dirigeix les institucions públiques, creient que són masos de la seua propietat i on poden fer i desfer el que vulguen, sense oferir la més mínima informació als grups de l’oposició, utilitzant-les en el seu propi benefici. Per això, Compromís demanarà que en la propera reunió de la Junta de Portaveus s’aporte una relació completa de totes les despeses realitzades en la present legislatura.
Davant d’aquests fets tan greus, la presidenta de la FVMP, Elena Bastidas, no pot quedar-se al marge sense actuar. En el cas de Francisco Martínez ha de demanar la seua dimissió o cessar dels seus càrrecs; i en el cas del seu secretari general, Antonio Redorat, instar-lo que siga transparent i facilite els comptes de la institució a Compromís perquè puga realitzar la seua tasca de control i fiscalització.