Compromís pregunta a les Corts per les gestions del Consell sobre l’estació de tren de la Font en l’aniversari del seu enderrocament.
La matinada de l’1 de maig de 2002 es va enderrocar l’estació de la Font de la Figuera, esborrant així qualsevol mostra o record físic de la seua ubicació.
Enric Morera registra una pregunta a la Comissió d’Obres Públiques i Transport de les Corts Valencianes, on es va aprovar per unanimitat en 2008 instar al Consell a fer totes les gestions per recuperar l’estació i el servei de rodalies.
Dotze anys han passat des de que la Font de la Figuera es despertara sense estació. La matinada de l’1 de maig de 2002 s’enderrocà l’edifici de la terminal de renfe que fins uns anys abans havia prestat servei al municipi de la Costera. Aquesta acció es va fer sense previ avís, quan les mobilitzacions ciutadanes demanaven recuperar el servei de tren per comunicar la Font de la Figuera amb la resta de municipis més pròxims, així com per aproximar els estudiants fontins a Xàtiva o València. Suposava així un dur colp en l’ànim de tanta gent que esperava la recuperació de les comunicacions en el menor temps possible.
Des d’aleshores, les contínues peticions, especialment d’estudiants i persones majors que no disposen de vehicle propi per desplaçar-se començaren a repetir-se per tal de trobar una sol·lució a la mancança de comunicacions del municipi de la Costera.
L’1 de desembre de 2008, Compromís presentava una Proposició no de Llei a la Comissió de Transports de les Corts Valencianes, instant al Consell a fer totes les gestions amb el Govern Central per tal d’obrir de nou l’estació de ferrocarril i connectar esta població amb trens de Rodalies i Regionals.
Els portaveus de Compromís a la Font de la Figuera, Irene Vila i Vicent Muñoz, han agraït el suport i les accions que des del Grup Parlamentari Compromís s’han realitzat escoltant sempre a la Font de la Figuera, i especialment amb temes delicats com són les comunicacions.
“Hem fet la nostra feina, involucrant als nostres representants a les Corts Valencianes per a què portaren la veu de la Font de la Figuera al Parlament Valencià. Ara, 4 anys i mig després d’aquella resolució que eixia aprovada per unanimitat, volem saber quines són les gestions que ha realitzat el Consell en tots estos anys per tornar-nos el tren a la Font de la Figuera”.
Des de Compromís es lamenta que un municipi com la Font de la Figuera, que pateix al seu terme el pas de tantes infraestructures, “no compte amb el servei de Rodalies per comunicar al seu veïnat amb la resta del territori, més encara quan la única connexió de transport col·lectiu és el servei d’autobusos i als usuaris de la Font de la Figuera ens costa un indecent 46% més que als veïns de localitats veïnes com Moixent”.