Bota al contingut principal

Ponce: “La Conselleria d’Indraestructures i Territori no està fent tot el que està en la seua mà perquè es finalitze la construcció de la depuradora”.

El diputat de Compromís Juan Ponce ha presentat en les Corts una sèrie d’iniciatives parlamentàries per exigir al Consell el compliment de la Directiva Europea relativa al tractament de les aigües residuals urbanes, que s’està vulnerant en el municipi de Moncofa, on es produeixen abocaments il·legals al mar.

Segons ha assenyalat Ponce, “l’Associació de Veïns La Torre de Moncofa, porta temps lluitant i denunciant en diverses instàncies els abocaments il·legals d’aigües residuals que s’estan cometent de manera permanent en el seu municipi”.

Durant els anys de la bombolla immobiliària, des de les distintes administracions governades pel PP s’aprovà una sèrie de PAI a Moncofa, per als quals es projectà una macrodepuradora per a tractar les aigües residuals de les noves urbanitzacions. Els PAI no es van desenvolupar i esta depuradora mai va ser acabada i la seua construcció es troba hores de hui paralitzada per impagaments de l’administració.

Des de Compromís no s’entén com no es prioritza i s’escomet d’una vegada la finalització de la depuradora i per això el diputat Ponce ha inquirit al govern del PP per quines mesures pensa adoptar per acabar i posar en funcionament esta depuradora.

Ponce denuncia la desídia que hi ha des de la Conselleria d’Infraestructures i Territori, “que no està fent tot el que està en les seues mans per acabar amb els abocaments d’aigües residuals a Moncofa i complir així amb l’exigit per la legislació actual i el que és mes important, no posar en risc ni la salut de les persones, ni el medi ambient”.