El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha aprofitat la seua ronda d’actes públics i visites a la comarca de la Safor per anar la platja de l’Auir, un símbol de la resistència ciutadana contra l’especulació urbanística i la destrucció del litoral que abandera, novament, el PP.
Sebastià ha llançat un missatge molt clar al respecte: “Ja ho vaig dir el dia que vaig visitar Gandia, que una de les primeres accions com a eurodiputat seria la de promoure la protecció, mitjançant normatives europees, del litoral valencià. Però després de tot el que ha passat des d’aleshores, hui, des de la platja de l’Auir fem una advertència molt clara a aquells que barregen política amb l’empresa, el servei públic amb els beneficis privats, i és que des de Compromís, des de Primavera Europea, no anem a consentir ni permetre cap agressió contra el nostre territori i farem tot el possible perquè Europa perseguisca sense treva als corruptes i als destructors del nostre medi natural. Van a pagar política i penalment eixes agressions contra l’entorn i contra les persones”.
Per a Sebastià, “la platja de l’Auir és un símbol de la lluita de moltes persones, com en el seu dia ho va ser el Saler, o molts espais naturals. No podem regalar, ni malvendre espais naturals que hem heretat dels nostres majors i que tenim l’obligació de fer que arriben a les generacions futures perquè gaudisquen d’estos espais. No podem permetre que els especuladors que ens han portat esta greu crisi, que han generat tanta desocupació i pobresa amb la seua bombolla, amb les seues ganes d’enriquir-se, tornen a la càrrega. Sembla que el PP de Gandia, i el PP en general, no ha entès que eixe model ha caducat, que eixe model no funciona, que eixe model és el culpable, i per això nosaltres apostem per un model de les persones, per un model de sostenibilitat i de futur”.
Feta la denúncia, Sebastià ha comentat que des de la coalició que encapçala Compromís per a les eleccions europees, també hi ha propostes que garantisquen la protecció d’espais naturals i que, al mateix temps, “generen riquesa i ocupació, però ajudant des de l’administració als ciutadans que vulguen emprendre iniciatives de turisme rural sostenible. Apostem per la transició ecològica de l’economia (New Deal Verd) cap a un altre model productiu i de consum basat en l’economia social, sostenible i del bé comú, és a dir, una prosperitat compartida. Finançarem la creació d’ocupacions verdes i decents, a més de R+D+I, amb una reforma fiscal que taxe primer els recursos i els capitals. L’economia gris, basada en la destrucció incessant de recursos i la contaminació accelerada del planeta, ha de deixar pas a una nova economia al servei de les persones, cooperativa, propera i sostenible”.