Anar directament a les notícies

L’ajuntament de Tavernes aprova per unanimitat la proposta del regidor de Foment, Josep Llàcer, de sol•licitar a la Generalitat un taller ocupacional

Publicat el en Governs amb Compromís

El regidor de Foment, Josep Llácer, va presentar en el passat plenari la proposta d’un taller ocupacional amb els objectius de potenciar els valors i recursos naturals i turístics de la ciutat i terme municipal.

El regidor de Compromís explicava que “el taller de “Conservació, restauració, rehabilitació i protecció dels recursos naturals i turístics de Tavernes” suposa una inversió de 564.760 euros dels quals 50.000 seran d’aportació municipal per a la compra de maquinària i materials i donarà treball a 30 persones aturades durant un any”.

Josep Llácer confirmava que “si la Generalitat concedeix a Tavernes el taller el projecte actuarà en zones de valor mediambiental com el Racó Joana, ermita de Sant Llorenç, el Mirador i els ullals, així com zones enjardinades i recreatives, a més de sendes i rutes de senderisme de muntanya”.

El regidor s’ha mostrat molt il•lusionat en aconseguir que la Generalitat financie un taller que té com a objectius oferir un servei d’informació turística, acompanyament, divulgació i promoció dels recursos naturals i culturals als turistes i visitants, per això la regidoria de Foment “planteja el taller com una ferramenta de difusió i promoció turística que atraga visitants i augmente la demanda turística de la nostra ciutat”.

El pla de formació que ha marcat la regidoria de Foment per al taller compren les especialitat de “Jardineria i restauració del paisatge”; “Control i protecció del medi natural” i “Interpretació i educació ambiental”. El pla de formació tindrà una durada total de 960 hores distribuïdes a partir del 30 de desembre al llarg del 2015 i permetrà donar treball a 30 alumnes.

El aulari, segons cadascuna de les especialitats, es repartirà entre el “Braç Treballador”, la Casa de la Cultura i el Viver d’Empreses ubicat a l’antic Hospital. El lloc de pràctiques serà el dipòsit municipal, al costat del Club de Tennis, i el retén de la brigada d’oficis múltiples en la platja.