Bota al contingut principal

• Mollà: “Estem davant d’un nou colp judicial a l’acció del govern del PP a qui se li va advertir de la il·legalitat del decret”

La sala d’allò contenciós del TSJCV ha dictat sentència anul·lant el Decret Llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, conegut com decret Vela pel nom del dimitit conseller José Manuel Vela que el va impulsar, per no respectar els drets fonamentals dels treballadors de la Generalitat.

Aquesta sentència suposa el reconeixement que la reducció de jornada i de remuneracions als treballadors de l’administració pública que realitzen les seves funcions en règim d’interinitat és il·legal i vulnera els drets fonamentals com a treballadors i fonamentalment el principi d’igualtat.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “reiteradament les organitzacions sindicals i especialment les organitzacions que aglutinen als interins han insistit en la vulneració dels drets d’aquest decret, mostrant fins i tot sentències dels tribunals europeus i malgrat això el Consell ha persistit en el seues pretensions, cosa que ara se li torna en contra”.

Aquesta sentència reconeix la nul·litat d’aquest decret i de les ordres posteriors de reducció de jornada i de sou reconeixent el dret dels recurrents que se’ls abonen aquestes quantitats.

Segons Mollà “les estimacions dels pagaments que hauran d’abonar és complicada de fer de manera immediata però és evident que seran molts milions, més els interessos de demora, els que haurà d’abonar ara l’administració autonòmica valenciana”.

“Estem davant un nou revés judicial a l’acció del govern del PP. A la manca d’interès en solucionar els problemes del govern del PP se suma la voluntat de crear-ne de nous. Se’ls va advertir constantment de la il·legalitat d’aquest decret i tot i així seguiren endavant. Ara el senyor Vela hauria d’assumir personalment les conseqüències d’aquesta sentència, perquè sabia perfectament que era il·legal el que estava fent “, ha conclòs Mollà.