Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha registrat una pregunta adreçada a la Comissió Europea referent al dèficit no declarat en Sanitat per la Generalitat Valenciana. Segons Sebastià, “les informacions al voltant a estes dades que s’han ocultat demostren que sí que existeix un deute la responsabilitat del qual és exclusiva dels governants, dels qui han provocat, tolerat o autoritzat eixe deute d’una forma totalment temerària. Per tant, els culpables són els gestors, són els governants i no ho són els ciutadans i ciutadanes perquè eixe deute s’ha generat de forma irregular i, per tant, és totalment il·legítim”.

Sebastià ha preguntat a la Comissió Europea si pensa continuar amb la investigació del deute il·legítim no declarat per la Generalitat Valenciana “per a fer una valoració completa i saber fins on arriba el forat que ens han intentat amagar a la ciutadania”.

L’europarlamentari de Compromís ha anat més enllà en la seua pregunta a la Comissió Europea i ha demanat saber si des d’Europa, “arribaran fins el final, si van a desemmascarar als culpables d’eixes xifres adulterades i, com a tal, van a exigir als responsables el pagament del deute il·legítim que han generat i no a la ciutadania”.

Segons Sebastià, “governar és una gran responsabilitat i cal governar i gestionar els recursos públics des de la transparència, des de la veritat, des de l’eficiència i si no es fa així, això ha de tindre unes responsabilitats que no es poden carregar a la ciutadania”.