Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat, de manera irònica, que “pel que es veu, la temperatura ambiental no ha fet cas de l’ordre del PP d’obrir les escoles el dia 3 de setembre, fora com fora i caiguera qui caiguera. I, per desgràcia, el que està caient, desmaiat, és l’alumnat d’unes aules on les temperatures assoleixen uns nivells que fiquen en perill la seua salut”.

 

El diputat de Compromís ha declarat, ja seriosament, que “la consellera Catalá i la  cort que l’envolta, que li riu i li aplaudeix totes les ocurrències, sembla que no es van preguntar per què fins ara s’havia retardat uns dies l’obertura del curs, i per què ho continuaven fent així les altres autonomies. No, ells havien de donar la nota, destacant per la “promptitud” de l’obertura, ells primers que no ningú, mirant d’acontentar així un sector de les famílies que tenia problema per a deixar els fills durant els primers dies de setembre. I ara, les conseqüències són aquesta situació irresistible en moltes escoles, i amb els mateixos pares i mares que els demanaven que obriren ja preocupats, amb raó, per la salut i la seguretat de les seues filles i fills”.

 

Pañella ha assegurat que “no es pot funcionar així, a base d’ocurrències genials”. Les grans decisions que afecten l’ensenyament, en aquest cas les dates d’obertura i els horaris, però també les de la llengua o els grans continguts del currículum escolar, s’han de consensuar amb les parts interessades, amb les famílies, amb els ensenyants, amb els sindicats del sector, per a que aquests aporten la seua visió i les seues experiències, i així, entre tots, arribar a unes propostes amb el màxim de consens que puguen ser d’autèntica utilitat per a l’alumnat”. I ha conclòs que “no es pot governar a colp de decret, sobretot si després aquest decret no es pot fer acomplir, en aquest cas a la calor dels primers dies de setembre”.