Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, va criticar en l’acte celebrat per Acción Global en l’Europarlament contra les prospeccions petrolieres a Canàries, “la obsolescència i caducitat d’un model energètic contaminant i completament erroni”.

Sebastià ha declarat la seua preocupació pel que considera un “problema crònic en fase aguda que pot causar un efecte dòmino i estendre’s”, avisava l’eurodiputat davant la possibilitat que altres projectes petroliers  es desenvolupen tal com ha anunciat el govern d’Espanya contradient les directrius europees i que podrien afectar el Golf de València i Els Illes Columbretes, recentment nomenades LIC, o altres zones com la d’Alborán.

Davant l’amenaça d’aquests projectes a les costes, al turisme i als fons marins, Sebastià aposta per “un nou paradigma energètic més eficient i respectuós amb el medi ambient per l’interès general i per a garantir la diversitat natural en el nostre entorn”.

Per això, l’eurodiputat del grup verd europeu juntament amb altres eurodiputats d’esquerres, ha signat un manifest per la protecció de les reserves naturals de Canàries i ha constituït grups de treball amb les associacions i plataformes que han participat en l’acte de protesta.

En aquest sentit, Primavera Europea ja ha organitzat per al pròxim 15 d’octubre un acte en el Parlament Europeu en el qual participaran els afectats pel Decret de les Renovables, per a “evidenciar la solvència i la viabilitat d’altres models energètics més nets i amb gran capacitat de generar llocs de treball”, ha defensat Sebastià.