Bota al contingut principal

Amb motiu de la visita del president de Colòmbia Juan Manuel Santos a Brussel·les per a sol·licitar suport financer i polític en els seus diàlegs amb la guerrilla de les FARC, l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea Jordi Sebastià ha promogut una sèrie d’actes en el Parlament Europeu per a exigir una pau signada amb supervisió internacional abans de considerar un possible suport econòmic d’Europa.

Jordi Sebastià, juntament amb altres europarlamentaris de diferents grups polítics, ha liderat aquest matí una roda de premsa sota el lema “Colòmbia: una pau sense drets humans ni és pau ni és humana”. En ella, ha manifestat la seua preocupació perquè, “sota l’empara de les actuals negociacions del president Santos, es puguen perdonar altres situacions que atempten contra els drets humans”.

“La pau a Colòmbia no ha de limitar-se a un acord escrit”, assenyala l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, “sinó que exigeix a més la garantia de justícia social per a tots els colombians, i açò implica acabar amb les pràctiques d’acaparament de terres i amb el desplaçament forçós que pateixen indígenes i camperols, així que com restituir a aquestes comunitats les seues propietats i mitjans de vida”.

A les 13h, Sebastià ha participat en una manifestació davant del Parlament convocada pel Comitè pels Drets Humans “Daniel Gillard”, on ha reiterat el seu compromís amb els desplaçats del conflicte. Colòmbia te hui uns 6 milions de desplaçats interns per la violència, víctimes que en la seua fugida per salvar la vida ho han perdut tot, incloent les terres que actors armats els han arrabassat. Cada any, una mitjana d’altres 180.000 camperols, afrodescendents i indígenes es sume a eixe col·lectiu punyent de persones desplaçades. En la reunió d’aquesta vesprada de Santos en el Parlament Europeu, Sebastià ha participat per a transmetre-li al president el sofriment de les víctimes i exigir-li una aposta per la pau global.