Bota al contingut principal

Els europarlametaris espanyols s’han compromès a desenvolupar conjuntament una sèrie de mesures per a pal·liar l’augment de l’atur i els nivells de pobresa en la UE després de la crisi econòmica després de reunir-se amb l’Associació de Víctimes de l’Atur.

Els assistents a la trobada van acordar exigir a Juncker, mitjançant la presentació d’iniciatives i peticions, un programa de renda mínima europea per a les persones en risc d’exclusió social ja que “durant l’acte d’investidura el President de la Comissió es va comprometre a posar l’economia al servei de les persones. Per tant, nosaltres li prenem la paraula perquè aquest és el punt fonamental de Compromís-Primavera Europea en aquesta legislatura”– ha anunciat Sebastià- “Per tant, açò només pot ser el punt inicial d’una sèrie d’exigències al president Juncker tenint en compte que Europa és el continent on la pobresa més ha crescut des de l’inici de la crisi”.

Per això, Sebastià ha insistit en “la urgència d’establir un fons social europeu que s’articule de forma ràpida i amb una bona dotació pressupostària que esmene els efectes d’una política econòmica tan errònia com a injusta amb els seus ciutadans”.

Durant la reunió, Jordi Sebastià va fer una crida a la resta dels eurodiputats presents a “seguir treballant en aquesta línia i ser el catalitzador de les propostes dels ciutadans més afectats per la crisi i els efectes del dogma de l’austericidi”.