Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha participat este matí en un míting a Burjassot amb el candidat a l’Alcaldia d’esta localitat de l’Horta Nord, Emili Altur, i amb l’eurodiputat, Jordi Sebastià.

Oltra ha assenyalat que “afrontàvem esta campanya electoral en un moment en què veiem com havien retallat els serveis públics, havien tirat a milers de persones al carrer, havien generat una pobresa insostenible al nostre país, però no ens havien vençut. Sabíem que si aconseguíem que la gent somriguera no ens vencerien mai, perquè un poble que riu, que és alegre i combatiu, és un poble que no està vençut, que pot eixir endavant, això és el que ens juguem el dia 24”.

Hi ha una oligarquia que té una estratègia molt clara, dividir la societat en dos, entre aquells que tindran privilegis i aquells que es dedicaran a sobreviure. Hi ha un canvi de paradigma en marxa, volen que la gent tinga els drets que es puga pagar i que els nostres drets depenguen de la nostra butxaca. I això és el que no podem acceptar, perquè si ho fem haurem perdut”.

Segons ha recordat la candidata de Compromís Alberto Fabra va dir que tancava RTVV per a no haver de tancar col·legis o hospitals. “Una afirmació que és completament falsa. Si sumem totes les unitats escolars que ha tancat durant els últims anys el govern d’Alberto Fabra ens ixen 80 col·legis de 2 línies. Això és tancar col·legis”. Oltra ha recordat que precisament a Burjassot el govern del PP ha tancat unitats escolars en els col·legis Miguel Bordonau i en el Sant Joan de Ribera.

Però no acceptem la trampa, perquè acceptar que o televisió pública o col·legis és alimentar eixa estratègia que ells tenen el cap de fer-nos triar entre drets. Perquè hem d’elegir entre el dret a la informació, la llibertat d’expressió, els nostres drets lingüístics i el dret a l’educació, a la sanitat i a la justícia?”

Per a Oltra “Si triem estem perduts. Hui ens fan triar entre el dret a l’educació i la sanitat o el dret a la informació, que ens fa persones lliures perquè sense informació no podem conformar una opinió pública lliure, veraç i plural. La següent elecció quina serà? Triar entre educació o sanitat? Analfabets o sans? I quan hajam elegit això que ens faran triar? Poder curar-se només tres malalties a l’any? Que tot depenga de la teua butxaca? Ens neguem.

Ens neguem perquè tots els drets són inherents, ens fan humans i són la base de la nostra civilització, no estem disposats a triar entre drets. Tots són els nostres drets i els volem, hi ha diners per a sufragar tots els serveis públics el que passa que els diners estan mal repartits, el que passa és que el PP parla de baixar impostos i a qui vol baixar els impostos? No van a baixar el IVA, no va a baixar els impostos a les classes mitjanes i més humils, li volen baixar impostos als que sempre li han baixat impostos durant estos anys a les grans fortunes”, ha conclòs Oltra.