Anar directament a les notícies

Ferri: “Volem col·laborar en l’auditoria de la gestió del PP per això demanem els contractes amb la trama Púnica”

Publicat el en General

El Síndic de Compromís, Fran Ferri, realitzà diferents peticions de documentació durant la passada legislatura per a poder tindre accés als contractes entre les empreses de la trama Púnica i la Generalitat Valenciana. L’opacitat del govern del PP impedí que el parlamentari de Compromís tinguera accés a esta documentació, però si que va poder constatar que la Generalitat va contractar amb algunes empreses d’esta trama corrupta.

En concret de 2011 a 2014 la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació contractaren a l’empresa Cofely España. En l’any 2011 la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge contractaren a l’empresa EICO Online Reputación Management. Esta informació va ser remesa per Ferri a l’Audiència Nacional on s’investiga aquest cas de corrupció.

Amb l’operació Púnica, es va desarticular una presumpta trama de corrupció que, segons la Fiscalia Anticorrupció, estava infiltrada en diversos ajuntaments i comunitats autònomes i involucrava diversos empresaris que aconseguien, mitjançant el pagament de comissions il·legals a edils municipals i funcionaris, l’adjudicació d’obres i contractes milionaris.

Ara, després del canvi de govern, Ferri ha tornat a registrar en Les Corts una sèrie de peticions de documentació, per a, esta vegada si, tindre accés a l’expedient complet de totes contractacions de la Generalitat amb la trama Púnica.

Segons ha assenyalat Ferri “des del grup parlamentari Compromís anem a aprofitar esta nova etapa de transparència en la Generalitata per col·laborar amb la necessària auditoria de la gestió del PP al front de l’administració valenciana. És imprescindible conèixer a fons l’abast de la corrupció i iniciar tots els procediments per què es conseguisca una assumpció de responsabilitats i s’assolisca que als valencians se’ns tornen els diners que ens han furtat o malbaratat”.