Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís, Fran Ferri, realitzà diferents peticions de documentació durant la passada legislatura per a poder tindre accés als contractes entre les empreses de la trama Púnica i la Generalitat Valenciana. L’opacitat del govern del PP impedí que el parlamentari de Compromís tinguera accés a esta documentació, però si que va poder constatar que la Generalitat va contractar amb algunes empreses d’esta trama corrupta.

En concret de 2011 a 2014 la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació contractaren a l’empresa Cofely España. En l’any 2011 la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge contractaren a l’empresa EICO Online Reputación Management. Esta informació va ser remesa per Ferri a l’Audiència Nacional on s’investiga aquest cas de corrupció.

Amb l’operació Púnica, es va desarticular una presumpta trama de corrupció que, segons la Fiscalia Anticorrupció, estava infiltrada en diversos ajuntaments i comunitats autònomes i involucrava diversos empresaris que aconseguien, mitjançant el pagament de comissions il·legals a edils municipals i funcionaris, l’adjudicació d’obres i contractes milionaris.

Ara, després del canvi de govern, Ferri ha tornat a registrar en Les Corts una sèrie de peticions de documentació, per a, esta vegada si, tindre accés a l’expedient complet de totes contractacions de la Generalitat amb la trama Púnica.

Segons ha assenyalat Ferri “des del grup parlamentari Compromís anem a aprofitar esta nova etapa de transparència en la Generalitata per col·laborar amb la necessària auditoria de la gestió del PP al front de l’administració valenciana. És imprescindible conèixer a fons l’abast de la corrupció i iniciar tots els procediments per què es conseguisca una assumpció de responsabilitats i s’assolisca que als valencians se’ns tornen els diners que ens han furtat o malbaratat”.