Bota al contingut principal

El Síndic del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha reclamat explicacions urgents al president del PP en la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, després de què el sumari judicial del cas de la trama Púnica haja ofert indicis de què el PP valencià s’ha finançat il·legalment pràcticament fins l’actualitat mitjançant esta trama de corrupció.

“Ara entenem perquè el Consell d’Alberto Fabra ens negava sistemàticament tota la documentació que li reclamàvem sobre els contractes entre la Generalitat Valenciana i les empreses de la trama Púnica”.

Compromís té constància de contractes de la Generalitat amb empreses de la Púnica, però no ha pogut tindre accés a la documentació. En concret de 2011 a 2014 la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació contractaren a l’empresa Cofely España. En l’any 2011 la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge contractaren a l’empresa EICO Online Reputación Management. Esta informació va ser remesa per Ferri a l’Audiència Nacional on s’investiga aquest cas de corrupció.

Per a Ferri “estem davant d’un fet gravíssim perquè suposaria que després de l’escàndol de la trama Gürtel, gràcies al qual Alberto Fabra va ser nomenat President en substitució del dimitit Camps, el PP valencià continuà utilitzant la corrupció per a finançar-se i tractar de seguir guanyant eleccions amb trampes”.