Bota al contingut principal

La portaveu de Transports del grup Compromís a les Corts es reuneix amb els treballadors de l’empresa d’estiba del port de València per conèixer la problemàtica-tica i buscar alternatives a la marxa de l’empresa

La diputada i portaveu d’Obra Pública, Infraestructures i Transports del Grup Compromís a les Corts, Belén Bachero, ha mantingut una reunió amb els representants del Comitè d’Empresa de TCV Stevedoring. En aquesta trobada, els representants dels 124 treballadors d’aquesta empresa d’estiba del port de València han traslladat a la responsable de Compromís la preocupació pel seu futur, després què des de Grup Maritim TCB, grup al qual pertany l’empresa, s’haja comunicat la decisió d’externalitzar i deslocalitzar part de l’activitat de la terminal valenciana a Barcelona.

La responsable de Compromís ha traslladat als representants dels treballadors que, després de conèixer la problemàtica, estudiarà quines mesures ha de prendre el grup parlamentari Compromís per donar suport als treballadors. En aquest sentit s’ha compromès a informar el Consell de l’assumpte perquè s’analitze si des de l’Administració Valenciana es pot evitar aquesta pèrdua de llocs de treball. “Els sectors indústrials, gairebé abandonada en l’anterior etapa, ha de constituir un dels eixos del nostre model productiu, per això no ens podem permetre el luxe que empreses que generen tanta activitat marxin a altres autonomies”, ha afegit.

Els treballadors han manifestat a Bachero que consideren “perillosa a nivell empre-sarial i mancada de tot argument, tant econòmic com organitzatiu, amb la més que probable intenció de traslladar l’activitat de València a les instal·lacions de Barcelona, ​​entenent com a únic objectiu el de posicionar el Grup a Barcelona, avant els possibles canvis que tinguin previst escometre els nous propietaris”. Cal recordar que TCV Stevedoring Company S.A. pertany al Grup Maritim TCB, grups-po que es troba en l’actualitat, en un procés de venda a APM Terminals, filial del gegant marítim Maersk Sealand.

Des del Comitè d’Empresa es va informar als treballadors que Grup Maritim TCB ja ha externalitzat el departament d’administració de la seva terminal al Port de Barcelona a una empresa creada amb aquest fi, de manera unilateral i sense l’acord amb els representants dels treballadors ni amb el dels afectats per aquesta externalització, en comportar la mateixa la pèrdua de drets dels treballadors afectats a mig termini, ja que el conveni serà diferent del que se’ls venia aplicant fins ara.

El malestar entre els treballadors de l’empresa d’estiba del port de València és patent ja que consideren “innecessàries i arbitràries les mesures, ja que en l ‘actualitat-tat TCV Stevedoring Company SA, és la terminal amb més moviments de teus i sent la terminal més rendible de tot el grup”.