Bota al contingut principal

Compromís ha fet pública hui una sentència del TSJCV amb què el tribunal ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu que presentà el 27 de desembre de 2012 l’aleshores membre del Consell d’Administració de RTVV a proposta de Compromís, Rafael Xambó, contra el decret del Consell pel qual es desigà a Alejandro Reig com a director general de RTVV, amb el recurs es demanava també l’anul·lació de les decisions adoptades per Reig. A través d’esta sentència el Tribunal anul·la el decret de nomenament per incomplir la legislació vigent però no anul·la les decisions adoptades amb posterioritat pel nomenat director general de RTVV.

Segons ha explicat Xambó, “el nomenament d’Alejandro Reig el 14 de desembre de 2012 per part del govern del PP es produí hores després de l’espantada de l’anterior director general de RTVV, José López Jaraba, qui dimití del seu càrrec en mig de l’embolic de l’ERO de RTVV que acabà anul·lant la justícia”.

En aquell moment el govern del PP necessitava amb urgència algú que continuara aquell ERO plagat d’irregularitats i nomenà a Reig com a director general de RTVV sense que eixe nomenament s’aprovara al Consell d’Administració de l’ens com obligava la legislació vigent, il·legalitat que denunciàrem davant la justícia”.

Per al síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri “esta sentència és una nova evidència de com el govern del PP cometé una il·legalitat rere altra en la gestió de RTVV fins el seu tancament. Altres il·legalitats del PP en RTVV també van ser denunciades per Compromís, com el saqueig de l’ens públic que produí un forat de 1.200 milions d’euros, pel qual hi ha un procediment obert en un jutjat de Paterna”.

El pròxim dilluns 8 de febrer tindrà lloc a Les Corts la primera reunió de la comissió parlamentària encarregada d’establir les línies per a recuperar el servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic i de titularitat de la Generalitat. Estem treballant per a què els valencians comptem el més prompte possible amb la radiotelevisió pública, independent del poder polític, plural i en valencià que necessitem”, ha conclòs Ferri.