Bota al contingut principal

El diputat pegolí a les Corts, Josep Nadal, ha registrat una nova pregunta dirigida a la Conselleria de Sanitat referent al servei d’urgències de l’hospital comarcal de La Marina, concretament el parlamentari de Compromís pregunta si la Consellera té constància que s’haja, o es tinga previsió, d’augmentar la plantilla de professionals en eixa àrea.

Segons afirma Nadal “davant les situacions viscudes l’estiu passat, de total col·lapse en urgències, ens hem de moure des de ja per tal que no es repetisquen al proper estiu, en este departament de salut es fa evident una manca de metges i altres professionals que van portar a una mitjana d’espera de més de cinc hores”.

Des dels sindicats de treballadors de l’hospital de la Marina i des de diverses associacions comarcal ja s’ha denunciat repetidament aquesta situació de saturació que va tindre el seu punt àlgid l’estiu passat.

Nadal veu de forma positiva l’auditoria que des de Conselleria s’està duent a terme però creu que no és suficient. Considera que “de cara al pròxim estiu no hi ha hagut un augment de plantilla sinó que hi ha hagut cinc baixes que només s’han cobert parcialment”. “A pesar de les expectatives pel canvi de govern a la Generalitat i pel canvi en la direcció d’urgències, l’actitud de l’empresa concessionària continua sent la mateixa. Amb aquesta plantilla la situació d’urgències del pròxim estiu serà igual o pitjor que el passat”, sentencia de forma molt crítica.

A més el diputat de Compromís diu no creure’s les xifres que aporta l’empresa pel que fa a números i ràtios: “és evident, per què ho patim tota la comarca, que urgències de Marina Salut es col·lapsa totalment en arribar l’estiu i funciona molt mal en altres èpoques de l’any”, recordant, entre altres, les declaracions dels sidicatos de treballadors de l’hospital i també algunes fotos d’usuaris d’urgències en què exhibien els justificants del temps d’espera en les xarxes socials.

Per tot això Nadal demana a la Conselleria de Sanitat que es prenguen les mesures necessàries perquè en cap cas es torne a repetir aquest estiu la situació que es va viure l’estiu passat a urgències de Marina Salut i demana una reunió immediata dels alcaldes i associacions comarcals amb els inspectors que porten l’auditoria de la Conselleria de Sanitat on estiga present també el comissionat.

I per acabar recorda que un augment considerable del personal de la plantilla assignat a les urgències de l’hospital, tenint en compte les aportacions dels sindicats i el comité d’empresa, és necessari per al correcte funcionament del servei; i torna a incidir en la reversió total cap a una sanitat pública de tota la comarca de la Marina Alta.