La senadora de Compromís, Dolors Pérez, ha presentat una bateria de preguntes al Senat relacionades amb les suposades societats, accionistes i socis conegudes a la llista de ‘Papers de Panamà’ i els presumptes delictes relacionats amb el frau fiscal en què hagen pogut incórrer al nostre país.
Pérez ha qualificat com “lamentables” les informacions que s’han donat a conèixer recentment pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació en relació a la creació de societats opaques offshore a Panamà per estar exempts del pagament d’impostos a la Hisenda Pública al seu país de residència.
La senadora destaca que “més enllà de la indignació que causa que personatges de rellevància pública es vegen implicats en aquestes operacions, és preocupant que el Govern no tinga interès a combatre el gran frau fiscal i prova d’això és que ni tan sols inclou Panamà en la llista de paradisos fiscals, o que l’opacitat informativa i avantatjosa fiscalitat siga una eina de negociació que s’haja pogut utilitzar per afavorir a determinades empreses”.
És per aquest motiu que el grup Compromís al Senat ha preguntat al govern en funcions ¿quines són les raons perquè Panamà no estiga classificat com a paradís fiscal?, ¿quina quantitat de diners estima Hisenda que es pot haver defraudat? o ¿quines mesures pensa prendre per frenar la impunitat del gran frau fiscal?, entre d’altres qüestions.
Segons l’opinió de la senadora de Compromís “és hora de plantejar un debat a nivell europeu sobre l’establiment de mecanismes de política fiscal comú, transparència informativa i lluita coordinada contra el gran frau fiscal, ja que és una forma de robatori de la riquesa del país, amb la qual es podrien sufragar millors serveis públics i polítiques de creació d’ocupació”.