Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts, Teresa Garcia, ha presentat una proposició no de llei per a que el Consell inste al Ministeri de Foment a tindre en compte les al·legacions presentades pels ajuntaments dels municipis afectats per l’ampliació de la V-21, entre el Barranc del Carraixet i la ciutat de València, i que també els done una resposta a les dites al·legacions.

A principis de 2014, el Ministeri de Foment va reactivar l’ampliació de l’autovia V-21. Tant els veïns com els ajuntaments afectats presentaren al·legacions en contra del projecte de traçat i han criticat la falta de participació ciutadana en l’elaboració del projecte. Una de les principals crítiques és l’impacte ambiental tant per l’Horta com per la ciutat de València, amb els milers de cotxes que accedeixen a la ciutat cada dia.

“I el passat mes d’abril, sense haver contestat les al·legacions dels ajuntaments, el Ministeri de Foment va aprovar l’expedient d’informació pública i el projecte de traçat de l’obra de 4,8 quilòmetres de longitud i amb un pressupost estimat de 19,87 milions d’euros”, ha explicat la diputada.

Segons Garcia, “la finalització de la connexió de la V-21 amb València és una infraestructura necessària per a millorar la connectivitat a nivell de país. Però no pot fer-se sense tindre en compte les al·legacions i aportacions que han fet l’Ajuntament de València, o ajuntaments com el d’Alboraia, que es veuen afectats greument pel pas d’aquest tipus d’infraestructures amb un fort impacte”.

“Per aquesta raó, amb la proposta del nostre grup parlamentari volem que el Ministeri escolte a les parts implicades i així es refrende el fet de l’aprovació del Pla d’Acció Territorial de l’Horta, que comporta que el Ministeri de Foment no pot fer oïdes sordes a l’espai pel qual ha de travessar aquesta infraestructura, un espai d’horta que està protegit”.

“En aquest sentit, Foment tampoc pot fer oïdes sordes a les necessitats dels veïns i veïnes dels ajuntaments afectats que, a través dels seus consistoris, li han traslladat. Eixe és el motiu de la presentació d’aquesta proposta i també reforçar l’acció municipal per a solucionar els problemes d’impacte de la V-21”.

“Des de Compromís considerem que el Ministeri ha de paralitzar el projecte fins que estiguen fets tots els estudis de necessitat, les alternatives de traçat i també ha de crear les vies per afavorir la participació dels municipis afectats en la planificació i l’elaboració de projectes d’una infraestructura de tal envergadura. És important la recerca d’acords amb les poblacions afectades i la necessitat d’afavorir la participació de la ciutadania en el plantejament d’infraestructures, considerant alternatives socialment més urgents i sostenibles”, ha conclòs la diputada Teresa Garcia.