Bota al contingut principal

El Tribunal Suprem ha emés una sentència amb la qual desestima el recurs de cassació interposat per l’anterior govern valencià del PP contra la sentència del TSJCV que anul·lava, de l’ordre d’Educació del curs 2012-2013 sobre transport escolar, el criteri de la distància de 3km en línia recta entre el domicili i el centre educatiu per accedir al transport escolar gratuït.

En l’anterior legislatura Compromís inicià una batalla judicial contra esta resolució de transport escolar de la Conselleria d’Educació en considerar que era injusta. Així ho aprecià el TSJ, el qual considerà que el canvi de criteri sobre el transport escolar que adoptà aquell curs el departament que aleshores dirigia Maria José Catalá patia d’una absoluta falta de motivació que el sustentara i generava un tracte desigual entre els alumnes. Malgrat la contundència dels arguments de la justícia l’executiu del PP recorregué la sentència al Tribunal Suprem.

Segons assenyala la diputada de Compromís, Isaura Navarro, “ara el Suprem encara ha sigut més dur amb l’ordre imposada per Maria José Català contra el criteri de la comunitat educativa, ja que considera que a més de ser arbitrària i vulnerar el principi d’igualtat posava en situació de risc als menors”.

 “Estem davant d’un autèntic colp a les polítiques del PP, Catalá va deixar a milers de xiquets i xiquetes sense autobús escolar, posant-los en perill, com diu el Suprem. És molt lamentable el que es va fer per part del Partit Popular, ara gràcies a què ha hagut un canvi de govern s’ha recuperat el transport escolar amb igualtat. La tasca judicial de Compromís deixa en evidència que les decisions arbitràries i totalment injustificades del govern del PP són nul·les de ple dret”, ha conclòs Navarro.