La síndica adjunta i portaveu de Compromís a les Corts en la Comissió d’Investigació sobre les places de residències, Mònica Àlvaro, ha assenyalat que “les darreres informacions sobre les declaracions de Marcos Benavent confirmen les nostres sospites sobre la trama il·legal en l’adjudicació de places de tercera edat i la seua vinculació amb el cas Taula, després de l’alçament del secret de sumari. Ara és imprescindible que la Comissió demane la compareixença de Marcos Benavent, Alfonso Rus i altres implicats en aquesta trama, a més de verificar si els presumptes pagaments de Gerocleop a l’Olímpic de Xàtiva coincideixen en dates amb l’adjudicació dels contractes d’Accessibilitat Social”.
Segons Àlvaro, “la comissió especial d’investigació sobre l’adjudicació de places de residències de tercera edat, que va començar en febrer, ja apuntava el passat mes de maig a l’existència d’una trama per accedir a un contracte especial amb l’administració, una implicació que ara podria ser confirmada. En concret es tracta de l’adjudicació poc clara de la residència de la tercera edat a Xàtiva, on es beneficiaven Alfonso Rus, aleshores alcalde de la localitat i President de la Diputació de València; Marcos Benavent com a testaferro i l’empresa Gerocleop, també investigada en el cas Taula, com a beneficiada d’un contracte que ja havia caducat en el moment de l’adjudicació”.
“A la sessió de la Comissió del 31 de maig, durant la compareixença de Marcos Turró, gerent de Gerocleop, el nostre grup va demanar la compareixença en comissió d’Alfonso Rus, Marcos Benavent i Carlos Turrró per a poder esclarir la forma en que accediren a l’adjudicació de la residència en Xàtiva. La dita residència, a la qual fan menció les converses publicades i registrades per la UCO, fou inaugurada en el 2007, mentre que el contracte per a places de residència en el model d’accessibilitat social es publicava al 2001. Això fa sospitar que darrere d’un entramat d’empreses fantasma, que es creen i es vénen en pocs mesos amb alta rendibilitat econòmica, hi havia un interès per fer-se amb un contracte que conveniava directament amb l’administració pública”, ha explicat Àlvaro.
“A més a més, és evident la implicació directa del Sr. Rus quan es requalifiquen terrenys i es cedeixen gratuïtament a l’empresa de Turró. Fins i tot l’empresa escollia quina ubicació volia, i l’alcalde concedia, segons les declaracions de Marcos Turró en la Comissió d’Investigació a les Corts”, ha concretat Mònica Àlvaro.