La síndica adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió d’Investigació sobre l’adjudicació de places de les residències del grup Savia que es celebra a les Corts, Mònica Àlvaro, ha manifestat que “que Rafael Blasco diga que va emetre un informe ex profeso perquè les empreses tingueren seguretat a l’hora d’invertir, testimonia que la Comissió està fent un bon treball”.
Segons Álvaro, “tot i que Blasco qualifique d’ideal el concurs, el fet de reconèixer que va haver de signar una resolució en favor de l’exclusivitat perquè així arribara la inversió de les empreses indica clarament que la seua conselleria actuava més per afavorir determinades empreses que per solucionar els problemes de la gent gran”.
De fet, l’anomenada interpretació de Blasco, una resolució que signa el exconseller de Benestar Social, va donar peu perquè les empreses del model Cotino reclamaren una “exclusivitat” a la Administració Pública que faria que les seues residències foren prioritàries per davant de les altres residències i, fins i tot, altres models de prestació als dependents.
“Evidentment les empreses, constructores la majoria d’elles, demanaven constantment a la Conselleria de Benestar Social increments de preu i exclusivitat a l’hora de gestionar les places de residència, i que el Conseller accedira a signar la resolució manifesta quant d’interès tenia en accedir a les peticions empresarials, entre les quals cal recordar estava la constructora d’Enrique Ortiz, sòcia de Vicente Cotino”.
“D’altra banda, en la sessió de vesprada de la Comissió d’Investigació d’ahir, un alt càrrec de la Conselleria de Benestar Social també qüestionava la “interpretació de Blasco”, ja que és prou insòlit que la figura d’un conseller faça a posteriori una interpretació i una resolució en eixos extrems; “no ho veiem clar” foren les paraules que es repetiren al vespre per part de la ex secretària autonòmica, Nela Garcia”.
“Blasco pot indignar-se tot el que considere que cal escenificar, però les pressions als ajuntaments per sòl gratuït i els incompliments pels quals des del nostre grup li vàrem preguntar estan ahí, igual que la sentència del TSJ que qualifica les 2000 places del model com a il·legals. Des de Compromís continuarem treballant per demostrar que les adjudicacions de places de residències no es feien amb voluntat de servei públic, sinó que obeïen a altres interessos econòmics. De fet, hui mateix, des de CLEOP s’han reconegut converses amb Benavent per oferir contractes com el que suposadament donaria lloc a la residència de Xàtiva amb el model Cotino”, ha conclòs Mònica Àlvaro.