Compromís ha reunit este dilluns en el saló d’actes del Compleix Cultural de La Petxina de València, a més de 50 representants de les alcaldies de la coalició per a presentar les que seran les línies programàtiques de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per aquest nou curs polític.
L’acte, que ha estat presentat per la responsable d’organització de Compromís, Àgueda Micó, ha comptat amb la participació del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i els Directors Generals de la conselleria Josep Miquel Moya, Jaume Fullana, Rubén Trenzano, Marina Garcia i Manel Garcia.
Durant l’acte, Marzà ha manifestat la necessitat de coordinar i treballar de forma transversal amb els equips municipals les que seran les accion de govern de la conselleria, per tal de continuar “dignificant l’educació pública perquè siga una veritable eina de transformació social”. En aquest sentit, el conseller ha informat que en breu s’iniciarà la gira de contactes amb la comunitat educativa per tal de dissenyar la primera Llei Valenciana d’Educació, “el gran repte per aquest 2017”.
Marzà ha aprofitat la reunió per a destacar algunes de les mesures més importants aconseguides en aquest primers 20 mesos de Govern, com l’augment del professorat en més de 3.000 docents, la gratuïtat dels llibres de text a través del programa Xarxa Llibres, la reducció a la mitat del temps d’espera en les substitucions del professorat, l’increment de les beques o la construcció de 30 nous centres educatius.
Marzà ha posat de relleu el considerable increment de la inversió realitzada en totes les àrees de la conselleria, destacant especialment l’impuls qualitatiu que ha rebut l’àrea de cultura, que ha tingut com a conseqüència l’augment de l’accés a la cultura fent que el País Valencià encapçale el consum cultural en tot l’Estat.
L’acte ha finalitzat amb un col·loqui obert on els representants municipals han pogut esclarir dubtes i aportar noves propostes per enriquir l’efectivitat de les accions de govern que incideixen directament en els serveis educatius, esportius i culturals que es presten als municipis.