Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís s’ha reunit este matí amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra. La reunió ha estat definida per Morera com una trobada cordial i el parlamentari valencianista ha aprofitat per a fer una repassada de l’extensa agenda política i de temes prioritaris que marca la coalició. De fet, Morera ha defensat la necessitat de consensos però cal partir de principis de transparència i respecte al joc democràtic.

El síndic de Compromís ha tingut una intensa reunió amb el cap del Consell, Alberto Fabra, i la número dos de l’executiu valencià, Paula Sánchez de León. Morera ha explicat després en una extensa roda de premsa, en la que ha contestat a totes les preguntes dels periodistes, els punts bàsics que li ha exposat a Fabra i que van des de la preocupació pels comptes i la situació econòmica de la Generalitat, fins la manca de transparència i de respecte per la pluralitat democràtica que es pateix al País Valencià amb el govern del PP.

Entre els retrets que ha fet Morera al cap del Consell, ha estat la il·legalitat amb la qual es triaren els membres del CVC, deixant fora sols al candidat de Compromís. Però el síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista també ha parlat, i molt, de la situació econòmica, ètica i moral de RTVV, com també de la necessitat de que el govern valencià lliure a l’oposició tota la documentació que demana, per a poder fer la tasca de fiscalització del govern que li correspon.

Segons Morera, “el president ha escoltat les meues reivindicacions i ha estat molt receptiu, la qual cosa és d’agrair, però hem de passar de les bones voluntats i de les bones paraules als fets”. El corredor mediterrani, la sanitat, l’ensenyament públic, la creació de llocs de treball, els joves, l’agricultura, la CAM, la defensa de la llengua, han estat temes tractats en la reunió entre el president i el síndic de Compromís, on tampoc s’han oblidat dels polítics imputats que continuen en la vida pública i als que Morera ha demanat al president que aparte de tot càrrec de responsabilitat, com ara l’ex president Camps o l’ex president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll.

En la roda de premsa posterior, Morera ha mostrat la seua preocupació per si el president “té la intenció d’imitar a la presidenta de Castella-La Manxa en la seua onada de retalls inútils que no serviran per a res i que acaben amb l’estat del benestat”. Per això, el portaveu valencianista ha assenyalat que des de Compromís, “no donarem mai suport a eixos retalls com tampoc anem a donar suport a una reforma constitucional exprès i sense sentit com ha fet el PSOE”.