Bota al contingut principal

Compromís denuncia el ridícul i la irresponsabilitat al que s’està prestant la Diputació d’Alacant en presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia per bloquejar el Decret de Plurilingüisme Dinàmic del Consell. La coalició recorda al president César Sánchez que el Ministeri d’Educació va acceptar les explicacions donades per la Conselleria d’Educació respecte al decret.

Com ja va ocórrer amb XarxaLlibres, programa per crear un banc de llibres gratuït per als centres escolars i dels quals es van beneficiar prop del 60% de les famílies alacantines i més de 174.000 alumnes, la Diputació ha optat per utilitzar qüestions com l’educació en la guerra oberta que manté amb la Generalitat Valenciana.

“Estàvem a l’espera de la cortina de fum contra la corrupció del Patronat de Turisme i l’escàndol dels PGE de Rajoy. I ja la tenim: un recurs en el TSJ. Entre el ridícul i l’extrema dreta és on se situa César Sánchez amb el seu recurs contra el plurilingüisme”, ha manifestat el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

El vistiplau del Ministeri d’Educació no basta al PP de César Sánchez per a la seua guerra legal i mediàtica contra un decret ideat per les universitats valencianes, “una obsessió per aquest autoproclamat Govern provincial, que es manté amb l’ajuda d’un trànsfuga”. Tampoc el fet que el 54% dels centres educatius de les comarques alacantines hagin optat començar el proper curs amb un nivell més alt del que té aquest curs. La progressió en algunes de les comarques castellanoparlants és fins i tot notable, casos de les comarques del Vinalopó (Alt, 36,8%/Baix, 58,6%/Mitjà, 51,1%). En el cas de la Vega Baixa, el 10,4% de centres ha optat per més idiomes.

La coalició considera una incoherència alçar-se a defensar els presumptes drets d’una part de la població quan demanen el bloqueig total d’un decret que comença al setembre i pel qual ha optat la gran majoria dels centres del territori autonòmic a través dels seus consells escolars, on están representats professorat, pares i mares. Contradicció

El Partit Popular de César Sánchez i Isabel Bonig incorren en una contradicció constant amb el Ministeri en assegurar que no són les famílies les que opten a triar el nivell Oficina de Comunicació d’ensenyament plurilingüe a través d’una votació, quan al Ministeri -el que li interessava saber del decret -segons les preguntes que va formular a Conselleria- és per què no eren les adreces dels centres els que escollien el nivell a aplicar. La resposta d’Educació va ser acceptada per Madrid: l’objectiu de la Generalitat és buscar el màxim consens i participació possible de cada comunitat educativa en la construcció del projecte lingüístic del centre.

Compromís vol tornar a reiterar que no s’han canviat ni una coma del decret plurilingüe ni s’ha anunciat per part del Consell modificació alguna del mateix, com ha afirmat en roda de premsa el vicepresident de la Diputació d’Alacant, Carlos Castillo, durant la presentació del recurs davant el TSJ aquest divendres.

PERCENTATGES DE CENTRES EDUCATIUS QUE AVANCEN EN PLURILINGÜISME EL CURS 2017-2018 RESPECTE AL PROGRAMA QUE TENEN ACTUALMENT

El 54% dels centres educatius han optat per un nivell més alt del que tenien automàticament d'inici respecte al programa que tenen actualment a les comarques d’Alacant

Progressió a les comarques d’Alacant

  • Alacant ciutat 30%
  • Elx ciutat 57’2%
  • l’Alacantí 42,3%
  • l’Alt Vinalopó 36’8%
  • el Baix Segura 10’4%
  • el Baix Vinalopó 58’6%
  • el Comtat 90%
  • l’Alcoià 61,6%
  • la Marina Alta 100%
  • la Marina Baixa 95’4%
  • el Vinalopó Mitjà 51’1%