Anar directament a les notícies

Mónica Oltra: “La situació de caos que viu el CIPF és fruit del menyspreu del PP cap a la investigació científica”

Publicat el en Sanitat i Benestar

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que la dimissió de la direcció i el comité científic del Centre de Investigació Príncep Felip (CIPF) “constata un nou fracàs de la gestió del Partit Popular al front de la Generalitat”.

“De nou ens trobem davant de les nefastes conseqüències de les polítiques del PP, primer venen a bombo i plateret la creació d’este centre d’investigació per a després retallar tan dràsticament la seua aportació econòmica que es converteix en inviable”.

“Des de Compromís també valorem molt negativament la supressió de programes d’investigació per part del govern central, però ha sigut la reducció en tres anys del 75% de l’aportació del Consell el que ha portat a esta caòtica situació”.

Per a Oltra “és evident el menyspreu del PP cap a la investigació científica, mentre no són capaços d’aturar el balafiament en despeses supèrflues, retallen per el que ha de ser un dels motors claus del futur d’una societat com és la investigació”.

En este sentit la diputada de Compromís ha registrat en Les Corts una petició de compareixença del conseller de Sanitat, Luis Rosado, per a què done explicacions en seu parlamentària de la situació que es viu al CIPF després d’estes dimissions, del perquè de les retallades en les aportacions econòmiques i els acomiadaments d’investigadors que s’han produït”.

 • Alfbenpa

  Como ex-trabajafor del CIPF, es vergonzoso la respuesta de la Generalitat a través de la Conselleria de Sanitat. Aunque si bien es cierto que hay recortes del gobierno central; en las últimas convocatorias del MICINN más del 90% de los investigadores adscritos al CIPF han logrado obtener financiación a través de la aprobación y renovación de proyectos de investigación de amplia trayectoria y reconocimiento. La dirección del CIPF y su politica de expoliación de los recursos conseguidos arduamente por los investigadores, para el beneficio político y el mantenimiento de altos cargos directivos, junto con los tajantes recortes de la generalitat son los únicos responsables de la situación actual del centro.

 • Gui

  El que a mi em pareix més greu és la notícia de que van a despedir als investigadors en formació. Ja és dur fer un doctorat i conseguir una beca per a que damunt a la meitat vuiguen despedir-te. Si ho fan, arruinaran el seu futur! És indignant.

 • Predoctoral

  És MOLT INDIGNANT com el CIPF està tractant als becaris predoctorals. Després de 2 anys de beca fent un treball qualificat, no els passen a contracte, en contra d'un Reial Decret. Aquests becaris no poden veure acabada la seua tesi, i a més se'ls prohibeix l'entrada al centre i se'ls priva de tota relació amb el centre. Aquesta notícia està sent utilitzada per a fer política, ja que es culpa exclusivament al ministeri de sanitat i no a la gestió pésima del centre i conselleria.

 • Predoctoral

  És MOLT INDIGNANT com el CIPF està tractant als becaris predoctorals. Després de 2 anys de beca fent un treball qualificat, no els passen a contracte, en contra d’un Reial Decret. Aquests becaris no poden veure acabada la seua tesi, i a més se’ls prohibeix l’entrada al centre i se’ls priva de tota relació amb el centre. Aquesta notícia està sent utilitzada per a fer política, ja que es culpa exclusivament al ministeri de sanitat i no a la gestió pésima del centre i conselleria.

 • Espèrcius

  Què podem esperar els ciutadans del carrer, que amb els nostres impostos sostenim aquestes inversions públiques tan fortes, d'un Centre sense planificació estratègica tots aquests anys, que ve funcionant improvisadament. Clar, ara la Conselleria no té diners per seguir mantenint aquest luxe i per tapar aquest vergonyós exemple de balafiament dels diners públics sense quedar malament i intentant salvar aquesta imatge de Comunitat compromesa amb el R+D+i, ens eixen amb eufemismes: "la Generalitat mantindrà el seu suport a les línies d'investigació que consideren prioritàries", o siga, anem a acomiadar a tots els investigadors i tècnics que hem contractat sense ordre ni concert, malgastant els diners per res, gastant una mica més si cal per pagar indemnitzacions, i després, amb el que quede, farem aquí una barreja de fundacions… perquè ja que tenim l'edifici i no sabem molt bé què fer amb ell, doncs així li traiem alguna utilitat…