Anar directament a les notícies

Morera: “El PSOE hui ha acabat amb les restes del PSPV imposant a Gabilondo de número 2 per València”

Publicat el en General

El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que la imposició de Madrid al PSPV, “demostra, per una banda, que els partits centralistes són sucursals, franquícies polítiques sense veu, ni vot, ni direcció i que així, poca cosa poden fer en la defensa dels interessos valencians en el Congrés dels Diputats”.

A més a més, Morera considera que la direcció estatal del PSOE, “ha rematat hui les restes del que existia del PSPV, ha demostrat que és un partit que es governa des de Madrid i que, per tant, la direcció valenciana no té res a fer ni a dir. La imposició de l’actual ministre Ángel Gabilondo, un basc resident a Madrid, com a número 2 del PSOE per València al Congrés dels Diputats és un greu insult a tots els votants socialistes del País Valencià i és una demostració de que les llistes dels partits centralistes, amb un índex massa elevat de “cuneros”, són per a col•locar als adeptes, pagar favors polítics i no per a representar i defensar els interessos del poble valencià”.

Morera ha fet una crida a tot l’electorat progressista valencià a que done suport a les llistes de la Coalició Compromís, “perquè serà l’única garantia de tindre diputats i diputades valencianistes que defensen la nostra terra a Madrid perquè els “cuneros” de PP i PSOE mai ens han defensat i tampoc ho farà el senyor Gabilondo perquè no té cap relació ni interés en el País Valencià”, segons ha assenyalat el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista.

 • albert

  Necessit fer aquesta pregunta, sé que no té relació amb el tema de Gabilondo, però no he trobat cap post que es parli sobre el meu dubte.
  Sis plau, sóc alacantí valencianista, sóc conscient que aquest partit defens la independència de valència (cosa de la que estic a fovor), però un tema del qual no s'ha parlat és una futura unió entre valència, catalunya i balears en un sol país (proposta de la qual també estic a favor). Defens la unitat d'aquests "territoris mediterranis" en un sol país, sempre que deixessin d'usar el terme "Països Catalans" i respectessin la llengua valenciana i balear, en cas que aquestes dues "exigències" es complissin, necessit saber si defenseu la independència dels "territoris mediterranis" en un sol. Necessit una resposta, el meu vot en les generals depèn d'aquesta resposta, moltes gràcies.

  • albert

   pots fer aquesta pregunta en la pestanya de dalt "actua-participa!" normalment a les pestanyes d'oferir una proposta de les pàgines web d'altres partits no et solen fer cas, però imagino que aquí si et faran cas. I contestant una mica al que has dit, si defensen la independència del país valència, i tinc entès que una part d'aquesta coalicions (bloc) defensa la unió política del que tu diu "territoris mediterranis" (que per cert, m'agrada més aquest nom que el de Països Catalans). El que no defensen és el que a tu també et molesta, l'ús de "Països Catalans" i que no reconeguin la llengua valenciana com una diferent del català. Per lo demas, no estan en contra de la independència d'aquests tres territoris en un sol

   • Ignasi

    Deixeu-vos de lios, primer de tot ens hem de centrar al nostre País Valencià, després ja vorem en què col.laborem amb els nostres germans catalans i balears, però no vos enganyeu mai hi haurà una unió seguint un model com l'espanyol, però pot ser si un sistema federal amb una concertació en temes puntuals.