Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional pel rebuig de la Mesa de Les Corts al recurs que presentaren contra l’elecció dels membres del Consell Valencià de Cultura (CVC).

Segons ha assenyalat Oltra “és produí una clara vulneració del reglament de Les Corts en l’elecció dels membres del CVC i és per això que després del rebuig de la Mesa anem a recórrer a la següent instància, que ja és directament el Tribunal Constitucional”.

“Des de Compromís estem convençuts de què els Constitucional ens acabarà donant la raó, perquè el reglament és molt clar i en l’elecció dels membres del CVC es produí una irregularitat evident per no triar a la totalitat dels membres quan l’article 178, apartats 4 al 8, obliga a realitzar successives votacions fins que es cobrisquen totes les vacants”.

“Així mateix –ha afegit Oltra- una simple revisió de les paperetes demostra que el resultat oficial de l’escrutini de la votació no és el mateix al que dipositaren els diputats en les urnes. De la mateixa manera l’exclusió d’un dels candidats abans de la votació per incompatibilitat converteix en nul•la l’elecció ja que, segons el reglament, no es podria haver procedit a l’elecció d’un òrgan amb una vacant”.

Segons la parlamentària de Compromís “reclamarem al Constitucional per a què es procedisca a una nova elecció del CVC seguint el Reglament de Les Corts en quant al respecte de les majories qualificades i l’elecció de totes les vacants de l’òrgan.