Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha qualificat com un “autèntic desficaci” l’anunci del President Fabra de bonificar al cent per cent l’Impost sobre Patrimoni davant la previsió de què el govern central recupere este tribut el pròxim divendres.

Per a Mollà “és un contrasentit que la situació financera de la Generalitat siga tan alarmant que no es puguen ni pagar els proveïdors i al mateix temps es rebutge la possibilitat d’augmentar els ingressos públics mitjançant este tribut”.

“Considerem inadmissible que el govern del PP plantege retalls en el sector públic, dels quals els més perjudicats seran els que menys tenen i més necessiten l’ajuda de l’administració, mentre bonifica els més rics tancant la via per a què la Generalitat augmente els seus ingressos amb l’Impost de Patrimoni”.

Segons Mollà “una vegada més el PP demostra que la seua acció de govern serveix per a defensar els interessos dels que més tenen. Amb la crisi ha augmentat la diferència entre la classe mitja treballadora i els més rics, per mantindre l’estat del benestar és necessari un sistema impositiu solidari, progressiu i equitatiu on hi haja ciutadans que paguen més i ciutadans que paguen menys en funció de les seues circumstàncies econòmiques i en este sentit és imprescindible la recuperació de l’Impost de Patrimoni”.