Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha qualificat de “maniobra dilatòria” la petició de la defensa de l’ex President de la Generalitat Francisco Camps que siga el Tribunal Suprem el que s’encarregue de la causa per a evitar que el procés afecte al líder del PP, Mariano Rajoy, en plena campanya electoral.

Oltra ha recalcat que “no hi ha ninguna raó legal perquè Camps siga jutjat a Madrid, sinó que ha de ser jutjat ací per un tribunal popular valencià, que és el que ha de decidir si Camps és o no un delinqüent a la vista de les proves que les dues parts del procés presenten”.

Oltra ha subratllat que el canvi de València per Madrid podria entendre’s si s’estiguera tractant d’un altre tipus de delicte però en este cas “el lloc és el País Valencià, on ell ha rebut els regals en raó del seu càrrec”.

“Ací hi ha hagut un delicte continuat en el qual ell acceptava regals d’empreses que contractaven a la Comunitat”, ha assenyalat Oltra, que ha recordat que a més els “companys de banqueta” de Camps –en referència a Víctor Campos i Rafael Beroret– han reconegut el delicte davant el TSJCV pel que “no hi ha cap raó per a trencar eixa unitat de jurisdicció”.

La parlamentària ha assegurat que darrere d’esta petició hi ha un “interès partidista”. “No sé, fins i tot, si és Gènova qui ha donat l’ordre perquè no vol que la situació judicial de Camps entele la seua camapanya però Rajoy haurà d’assumir les conseqüències” i si no vol que li perjudique “que aparte Camps i el suspenga de militància però que no vaja marejant a la justícia, que bastant té amb jutjar a tots els malfactors del PP”.