Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha qualificat d’històrica la manifestació que va recórrer ahir el centre de la Ciutat de València per reclamar un Finançament Just per al poble valencià convocada per empresaris, sindicats i en la qual van participar tots els grups polítics amb l’única excepció del Partit Popular.

Per a Ferri “L’èxit de la manifestació d’ahir ha de fer reflexionar al Partit Popular en el seu conjunt i a Isabel Bonig en particular. El PP va cometre una primera errada quan va anunciar que no acudiria a la manifestació. Després, va cometre una segona errada posant en marxa una campanya per intentar deslegitimar la mobilització amb una autèntica bateria de mentides. Però la seua major errada serà ignorar o menysprear el clam unitari i massiu que ahir van protagonitzar a València milers de valencians i valencianes. Si el PP i el govern central continuen ignorant una reivindicació com la d’un finançament just per a la nostra terra han de tindre clar que el poble valencià no els ho perdonarà mai”.

Ahir milers de valencians i valencianes varen fer una demostració d’unitat sense precedents en les últimes dècades. Persones de totes les ideologies i vingudes de tots els racons del país vàrem decidir unir-nos per a exigir que ens deixen de tractar com a ciutadans de segona. Cal posar en valor l’assistència de molts simpatitzants del Partit Popular que no van fer cas de les directrius de Bonig i van decidir posar per davant la defensa dels nostres interessos. Creiem que haurien de ser un exemple per als actuals dirigents del PP que actuen com a delegats del govern de Rajoy, en lloc de com a representants dels valencians”.

Per a Ferri, “el govern del PP ha de garantir a partir de demà el seu suport a la reivindicació unitària dels valencians: un finançament just, que ens paguen els diners que ens deuen del deute històric, i que ens garantisquen unes inversions dignes. La mobilització d’este cap de setmana no és un punt d’arribada sinó de partida. És el primer pas per a demostrar que se’ns ha esgotat la paciència i que ens hem cansat de ser sempre menys que la resta”.