La diputada de Compromís a les Corts, Marian Campello, ha assenyalat que “de vegades podem pensar que l’assetjament escolar implica sols a agressor i víctima, però ens estaríem autoenganyant, perquè és una qüestió de totes i tots. I, per descomptat, les persones adultes som els màxims responsables. Tenim dades que ens diuen que el huit per cent de l’alumnat a la Comunitat Valenciana ha patit assetjament ocasional o reiterat. Però cal reflexionar sobre quants agressors o agressores hi ha per cada víctima, quants observadors passius, pares i mestres”.
Segons Campello, que ha encetat aquestes conferències a l’IES Severo Ochoa d’Elx, “aquesta activitat que hui hem fet a l’Institut, marca en mi un abans i un després perquè parlar de la meua experiència com a víctima de bullying a un institut i a més al meu barri, ha sigut tota una catarsi”.
La diputada de Compromís ha explicat als i les alumnes que “l’assetjament escolar o bullying és un fenòmen malauradament comú a les aules del nostre país. I d’entre les diferents formes de violències exercides destaquen, com a les dos més comuns, la violència verbal seguida de ben a prop de la violència física”.
“Per aquesta raó registràrem a les Corts una proposta per a que el Consell creara un protocol per a l’actuació sanitària front el bullying, especialment entre el personal pediàtric. La detecció dels símptomes físics de l’assetjament per part del personal sanitari, la coordinació amb altres organismes públics i la informació sobre els recursos disponibles en l’administració per posar fi a la situació poden convertir-se en una bombolla d’esperança per acabar amb el cas de maltracte de la víctima en particular i de possibles altres víctimes de la mateixa o mateixes persones agressores”, ha conclòs la diputada Marian Campello.