Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha qualificat hui de totalment desmesurada la despesa en benzina que realitzaren l’any 2010 els 109 cotxes del parc mòbil de la Generalitat que superà els dos milions d’euros i en què destaquen els 53.000 euros de combustible que es gastaren en els desplaçaments de l’ex president Camps.

Per a Mollà “la difícil situació financera que pateix l’administració autonòmica valenciana obliga a controlar més encara este tipus de despeses i a la vista de les dades no sembla que els membres del govern del PP s’hagen preocupat per reduir l’ús dels cotxes oficials, més bé tot el contrari la despesa en benzina està absolutament desproporcionada”.

“Així des del grup parlamentari Compromís anem a presentar una petició de creació d’una comissió d’investigació en Les Corts per a esclarir els motius de la desmesurada despesa en combustible. Volem confrontar les factures de benzina dels cotxes oficials perquè sospitem que poden estar unflades ja que és molt complicat que el nombre de vehicles del parc mòbil de la Generalitat hagen realitzat un consum total tan elevat”.

De la mateixa manera per a aconseguir una reducció de les despeses des parc mòbil de la Generalitat Compromís presentarà una sèrie d’iniciatives parlamentàries per a què el Consell aplique mesures d’estalvi. La primera mesura és la reducció del nombre de cotxes oficials adaptant-lo a la reducció de conselleries que s’ha produït en esta nova legislatura.

“Una altra mesura que proposem –ha afegit Mollà- és que s’establisca un registre d’utilització dels cotxes oficials en què conste quin càrrec públic, incloent el President i els consellers, ha emprat el vehicle, quant de temps i amb quina finalitat, així es podrà fiscalitzar l’ús d’este parc mòbil per a evitar abusos”.

“Així mateix plantegem la substitució dels models de vehicles que ara mateix s’utilitzen per altres amb tecnologia híbrida, els quals permeten un gran estalvi energètic per combinar el motor amb benzina i l’elèctric, a més de ser menys roïns per al medi ambient per reduir la contaminació”.