Anar directament a les notícies

Compromís culmina esta setmana el procés d’elecció de candidatures per a les eleccions generals

Publicat el en General

La coalició Compromís finalitzarà esta setmana el seu procés intern de debat programàtic, d’aliances i candidatures de cara a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre, que es presenten com una oportunitat històrica d’obtindre representació institucional al parlament estatal.

Un procés en el qual la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista està tractant de sumar altres espais polítics afins com és el cas de la formació verda Equo. En este sentit dimecres 21 a Castelló i València i dijous 22 a Alacant les assemblees d’Equo a les tres circumscripcions del País Valencià debatran i votaran l’acord amb Compromís i triaran les candidatures que els corresponen segons este pacte.

L’elecció de candidats i candidates de Compromís culminarà dissabte 24 quan el Consell Nacional del Bloc ratifique l’acord electoral i trie els seus candidats en les llistes d’Alacant, Castelló i València.

Segons ha assenyalat el portaveu de Compromís, Enric Morera, “continuem amb el nostre projecte d’oferir a la ciutadania una fórmula absolutament democràtica i participativa, estem a punt de culminar el procés de tria de candidats per a oferir una alternativa seria, responsable i valenciana davant un sistema que no dóna solucions als problemes de la ciutadania”.

“Culminat este procés, –ha afegit Morera- amb la convocatòria d’eleccions de la setmana que ve, des de Compromís reconvertirem la barrera en forma de recollida de firmes que els partits majoritaris ens han imposat per a poder concórrer als comicis, en un procés de dinamització cívica que ens servisca d’impuls per a la campanya electoral”.

“Una campanya en què tornarem a fer un treball de base i en què ens dedicarem a escoltar a la gent per a convertir-nos en l’avantguarda ciutadana contra un sistema que ha segrestat la democràcia, com hem pogut comprovar amb la recent reforma constitucional”.

Segons ha avançat Morera “els eixos de la nostra campanya seran la regeneració democràtica i la implantació d’un nou model productiu sostenible i generador d’ocupació, que acabe amb l’actual model especulatiu”.

 • Endavant

  Endavant Compromís ;). Ja era hora de tindre una coalició nacionalista progressista i valencianista. El 20N ja se a quí tinc que votar. A BLOC-COMPROMÍS

 • joanot martorell

  Nemonen a Madriz a recuperar la dignitat Valenciana furtada per decades de vasallisme Lermista, Zaplaner, Campista…la traició dels Chiquillo i cia, la desfeta de Bancaixa (engolida per Rato i Cajamadrid), la destrucció de la CAM, ara venuda per quatre xabos, la destrucció del patrimoni cultural i geografic (Costa expoliada), Llengua oblidada pels uns, abolida pels atres. Ja es hora de donar un pas endavant i plantar cara des de la unió de Verds, Esquerrans, Valencianistes i decebuts. Possem fí a la mentida del PPsoE, l'engany d'un partit que ha destrossat l'esquerra constructiva al nostre regne o país. O ara o mai. Amunt Compromís!

 • arturo

  #endavant mejor dicho coalicio compromis

  • This is both street smart and intleilgnet.

 • Jos

  No aneu amb Equo, vos fauna coalició menys valencianista i vos acosta més al PPCV y PSPV-PSOE que no són amos de la seua casa, ja se que no ariva a tant i que s'intentarà que siga una relació de igual a igual però millor no tindre que donar explicacions ni consultes ni res a cap mierdaleño.