El grup parlamentari Compromís ha iniciat el procés participatiu per conformar una llei específica contra l’assetjament escolar al País Valencià. Segons explica la diputada, Marian Campello, “esta normativa vol posar en el centre a la víctima de l’assetjament i serà la primera de l’estat i una de les primeres a Europa contra el bullying. Per a la seua elaboració comptarem amb professionals dels sectors relacionats amb un fenomen que, lluny de desaparèixer, va incrementant-se i adaptant-se als nous entorns tecnològics”.
Segons els informes de Save the Children vora un 10% dels alumnes pateixen assetjament a les aules. Es a dir que entre 2 i 3 alumnes en cada aula pateixen assetjament escolar de forma continuada per part dels seus companys i companyes.
“Per a fer front a esta situació –ha afegit Campello- proposem elevar a rang de llei les mesures contra l’assetjament escolar. Amb aquesta llei pretenem posar fre a l’assetjament a les aules valencianes, volem que siga la mesura que inicie un nou cicle en matèria de convivència i un nou capítol per a les persones que en algun moment de la nostra vida ens enfrontàrem a aquest tipus de violència”.
La diputada de Compromís avança que en l’articulat d’esta nova llei es preveuen regular també les formes d’assetjament relacionades amb les noves tecnologies com és el ciberbullying.
Per a Campello “este interès que estem demostrant des del territori valencià per lluitar contra el bullying lamentablement contrasta amb la baixa implicació del govern central del PP que porta 7 anys sense reunir el observatori contra l’assetjament escolar per acabar amb aquesta lacra a les aules”.