Bota al contingut principal

Segons ha explicat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “la gestió urbanística dels últims anys, l’elevat preu dels habitatges, els nombrosos desnonaments que estan produint-se, així com la impossibilitat de molta gent de tindre una vivenda digna està directament relacionat i té a vore amb una mateixa política equivocada”.

En eixe sentit el grup parlamentari Compromís ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts en què planteja al Consell una sèrie de mesures per a facilitar l’accés a l’habitatgei posar racionalitat a la política urbanística que ha dut a terme el govern del Partit Popular.

Concretament Compromís planteja la constitució d’un parc públic de vivendes valencià que estiga constituït per les nombroses vivendes que té en estoc l’IVVSA, degut a què la manca de finançament per part de les entitats financeres ha provocat que en molts casos els adjudicataris no hagen pogut comprar les vivendes. A este parc també s’unirien les vivendes de què disposa la CAM d’embargaments a ciutadans que no han pogut fer front a la seua hipoteca i construccions que s’han quedat sense finalitzar per la fallida del constructor o promotor i que el Consell podria recuperar.

Este parc públic de vivendes s’oferiria a la ciutadania en forma de lloguers accessibles establits en funció de la renda dels sol·licitants. D’esta manera a més de facilitar l’accés a la vivenda i complir amb el manament constitucional del dret a la vivenda digna també es contribuiria a evitar moviments especulatius amb totes estes vivendes que hores d’ara estan buides.

Segons Oltra “en esta proposició també reclamem acabar amb la política irracional i il·lícita que ha marcat alguns plans generals d’ordenació urbana i en eixe sentit instem al Consell que paralitze immediatament el PGOU de la ciutat d’Alacant, a la vista d’allò que revelen els informes policials que evidencien que este ha sigut un pla urbanístic dissenyat a la mida de l’alcaldessa Castedo, del seu germà i alguns promotors molt coneguts d’Alacant, com el senyor Ortiz”.

“No ha sigut un pla elaborat en funció dels interessos dels veïns i veïnes d’Alacant i de garantir l’accés a la vivenda de joves, persones majors o amb pocs recursos, que veuen com en estos plans especuladors i avariciosos no se tutela l’interés general sinó l’interés particular d’uns quants”.

Des de Compromís també ha instat als seus militants i simpatitzants a participar massivament en les manifestacions pel dret a la vivenda digna que van a celebrar-se el pròxim diumenge.