Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha presentat una petició de compareixença del President de Renfe, Isaías Táboas Suárez, en el parlament valencià per a donar explicacions sobre els continus retards i cancel·lacions al servei de Rodalies que usen cada dia milers de valencians i valencianes.

Segons explica Ferri “ja sabíem que al nostre territori teníem el pitjor servei de Rodalies de tot l’estat, però en els darrers dies s’està aguditzant esta situació d’una manera alarmant amb més retards i cancel·lacions de trens, algunes sense avís previ, que estan afectant als usuaris i usuàries en el seu dia a dia, a l’hora d’acudir al seus treballs, a les universitats etc…”.

Per això des de Compromís es reclama que el President de Renfe comparega a Les Corts per donar compte del caos que estan patint les rodalies, “volem explicacions del perquè d’estos retards i cancel·lacions i solucions al fet de tindre les pitjors Rodalies de tot l’estat”.

Ferri recorda que des del seu grup parlamentari ja s’han registrat iniciatives per aconseguir la transferència de competències dels serveis ferroviaris de rodalia, però per a escometre eixa transferència prèviament el govern central ha de realitzar totes les inversions pendents i establir el finançament anual necessari per a poder gestionar i mantenir les Rodalies correctament. Una proposta que ja ha sigut aprovada a Les Corts i que esta pròxima setmana serà també debatuda al Congrés dels Diputats a iniciativa de Compromís.

“Mentre açò s’estudia i esperem que es materialitze prompte, el que no poden fer Renfe i el govern central és mantindre la situació desastrosa en què és troben les Rodalies. Hi ha un incompliment flagrant de tots els plans d’inversió dels diferents governs centrals i eixa manca de millora i adequació de les infraestructures ferroviàries del nostre territori l’estem pagant els valencians i valencianes amb un sistema a la vora del col·lapse. Per això reclamem actuacions urgents perquè les Rodalies deixen de complicar la vida a la gent i siguen l’eina per a la mobilitat sostenible que han de ser”, ha conclòs el síndic de Compromís.