La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha reclamat hui a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que continue amb la tramitació del Decret sobre l’extinció del contracte de gestió de les ressonàncies magnètiques després de les important novetats sobre esta qüestió que ha introduït una recent sentència del Tribunal Constitucional.
Navarro, que ha registrat en Les Corts una pregunta parlamentària dirigida a la Conselleria sobre esta qüestió, explica que “l’informe del servei d’Advocacia de la Generalitat en la Conselleria de Sanitat, que posa en entredit la subrogació del personal ha quedat totalment desfasat perquè es nega a assumir els canvis substancials sobre esta matèria que comporta la Sentència del Tribunal Constitucional del 31 d’octubre d’enguany, que tomba tota l’argumentació de l’informe”.
Segons Navarro “esta sentència del Constitucional deroga disposicions claus com que es necessària una sentència judicial per a declarar al personal indefinit com a no fixe en l’administració. A més de basar-se en eixa disposició derogada l’informe entra en greus contradiccions i no té en compte la llei de sanitat, l’estatut dels treballadors, sentències del Tribunal Suprem i especialment convida a incomplir la Directiva Europea 2001/23 que marca un mandat clar de subrogació en els serveis públics, que no es pot ignorar”.
Segons explica la parlamentària de Compromís “l’informe que posa reticències a la reversió convida a l’administració a què cometa una il·legalitat per tant és inacceptable, no entenem com la persona que ha fet eixe informe ha posat per davant de la legalitat vigent el seu parer contra les subrogacions. A més es tracta d’un informe que no aborda allò que se li ha demanat, estudiar el cas concret de subrogació del personal de les ressonàncies magnètiques”.
“Allò raonable ara és que Sanitat continue endavant amb el procés d’aprovació del decret, amb el conseqüent informe sobre el mateix del Consell Jurídic Consultiu, a més de negociar amb els sindicats com es realitza la subrogació del personal”. En definitiva, per a Compromís, la solució no pot passar per endarrerir la reversió de la privatització de la gestió de les ressonàncies magnètiques, s’ha de recuperar de la manera més ràpida possible el dret a unes ressonàncies públiques i amb un personal que garantisca un servei de de qualitat per a tota la ciutadania, respectant els drets laborals.