Bota al contingut principal

La candidata de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats per Alacant, Aitana Mas, ha assegurat hui que la coalició “presenta la candidatura del vot útil per a les eleccions generals, la que representa la vertadera alternativa al bipartidisme estèril de PP i PSOE”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions a Alacant durant la presentació de la candidatura de Compromís-Equo a les eleccions generals, en la que també han estat presents el número dos de la llista al Congrés, David Navarro; el candidat al Senat Ignasi Bellido i la diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà.

La candidata de la coalició ha explicat que “aquests comicis tenen lloc en un context poc encoratjador a causa de la crisi econòmica, però especialment per les polítiques que estan portant a terme tant el PSOE al Govern central com el PP amb les retallades que està realitzant a les autonomies on governen”.

En aquest sentit, Aitana Mas ha indicat que “Compromís-Equo suposa l’aire fresc que necessita el Congrés, la veu que defensa de manera més clara el manteniment dels serveis socials, el treball digne i la sanitat i l’educació públiques i de qualitat; en definitiva, el canvi a un model sostenible en l’àmbit econòmic, social i ambiental”.

Per la seua banda, David Navarro ha remarcat que “Compromís-Equo és l’única força que capaç de defensar els interessos dels valencians i valencianes a Madrid, com és el cas del Corredor Mediterrani, on PP i PSOE han decidit deixar-nos fóra per a donar prioritat al corredor central”.

Així mateix, Navarro s’ha mostrat “totalment en desacord amb la postura de PP de qüestionar el paper de les autonomies amb l’excusa de la crisi econòmica, ja que a Compromís-Equo apostem per una millor gestió de les administracions i per la supressió d’aquelles que no acompleixen les funcions que els pertoquen, cas de les Diputacions Provincials”.

El candidat al Senat, Ignasi Bellido, que ha destacat la importància de que s’haja reeditat el projecte de Compromís i d’haver incorporat Equo a la coalició, ha assenyalat que “aquesta cambra no pot seguir sent el cementiri de polítics que van a cobrar les dietes” i, davant això, “Compromís-Equo vol reformar el Senat per a que siga la cambra de representació territorial i que siga més propera als ciutadans”.

“Si aquesta cambra no canvia els mecanismes en què estat immers actualment, el millor que podem fer és tancar-lo i cooperarem per aconseguir aquests objectius amb altres grups a Madrid”, ha afegit Ignasi Bellido.