Anar directament a les notícies

Baldoví demana que la Fiscalia General de l’Estat òbriga diligències d’investigació penal per la gestió de la CAM

Publicat el en Economia i Ocupació

El candidat al Congrés dels Diputats per la Coalició Compromís, Joan Baldoví, ha demanat este matí que la Fiscalia General de l’Estat, “òbriga diligències d’investigació penal després de les declaracions del governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández. No s’entén que, si s’han falsejat documents comptables i s’ha ocultat informació als inspectors del Banc d’Espanya, s’haja d’esperar a la instrucció d’un expedient administratiu”.

En este sentit, Baldoví considera que la mateixa Fiscalia hauria d’actuar d’ofici, “en defensa de l’interés públic, i així ho demanarem formalment”, segons ha declarat el candidat de Compromís al Congrés dels Diputats.

Baldoví considera que és urgent també, “que l’Institut Valencià de Finances (IVF) conteste al requeriment del grup parlamentari Compromís al voltant de les operacions dels alts càrrecs de la CAM, autoritzades o comunicades a este organisme durant el període 2006-2010”.

Baldoví ha declarat que des de Compromís, “demanarem una reforma de la Llei 26/1988 de control de les entitats financeres perquè sols contempla sancions que arriben als 500.000 euros per als directius de les caixes que han fet algunes irregularitats molt greus, la qual cosa no ens sembla ni correcta ni proporcionada. A més, les seues actuacions i les multes poden estar protegides per assegurances de responsabilitat civil, sense que tinga cap cost la gestió negligent”.

El candidat de Compromís vol que les sancions “siguen molt més dures en el plànol econòmic i també que la llei contemple la via penal per a perseguir als mals gestors”.
Cal recordar que l’ordre de 22 de juny de 1990 de la Conselleria d’Economia regula el règim d’autorització de les operacions de risc concertades per les caixes d’estalvi amb els alts càrrecs i, a més a més, el text refós de la llei de caixes estableix l’obligatorietat d’obtenir una autorització administrativa de l’IVF en el suposat que les entitats realitzen operacions de risc dinerari o de signatura, com també transmissió de béns o valors amb els seus alts càrrecs o persones físiques o jurídiques a ells vinculats.

 • RobinHoodofSherwood

  Senyor Joan Baldoví, el problema que tenim a la "Comunidad Valenciana" es que una majoria de la població ha perdut la dignitat moral. No m'estranya gens, fa 35 anys que visc fora d'acì, era un idealista que protestava pel despreci a la llegua pròpia i veig que no ha canviat res. Mireu, si un poble que ens dona mil voltes com l'alemany el varen corrompre els nazis, que no ens ha de passar a nosaltres. Encara recordo les manifestacions populars per donar suport a idiomes inventats, per reescriure la història, etc. Pensaven que ens fariem rics i si venien "els rojos mos ho prendrien tot". En fi, n'hi molts que casi no saben llegir ni escriure pero de diners n'han fet molts. Cal una purga moral en profonditat, de l'administració i de la societat en general. Mireu, els seus companys em contestaren que l'agravi en l'Impost de Successions als valencians que vivim fora, era un cas molt particular, no es cert, i per eixes coses comencem. Una administració i una hisenda que no son equitatives ni progressives, son el niu d'actuacions corruptes. Es pensar que com que els votants d'acì no ho veuen, no cal fer res. Vaja, com dien els valencians antics, "som el país de me'n fot". Molta sort.

 • Dentrtt

  Ahir vaig llegir un article sobre aquest tema i és que no hi ha dret el que han fet. No tenen pudor, vergonya, cosciència ni moral. Espere que paguen davant un jutge tot el dany causat a la caixa i als clients.

 • RobinHoodofSherwood

  Senyor Joan Baldoví, amb els 60000 € que em ROBAREN amb l'Impost de Successions, hagues pogut adoptar i donar un millor futur a tres criatures del tercer mon. De fet, en tinc tres d'adoptats. Jo els diners que tinc els gasto com vull i no m'agrada llençar els diners als porcs. No he perdut la dignitat i no em pense callar. Quan per la mateixa base imposable, hi ha diferències de la quota a pagar del 99 % per residir en d'altres comunitats, es una INCONSTITUCIONALITAT que va contra la progressivitat de l'impost. La dignitat obliga a denunciar-ho i corregir-ho. En cas contrari estem institucionalitzant un "Paraiso Fiscal del Levante Español". Som moltes les persones afectades i vostes no deurien tolerar-ho. Paguem tots, no creu?

 • RobinHoodofSherwood

  Senyor Joan Baldoví, fa un temps, ja en democràcia, vaig demanar al cadastre valencià la correcció d'un error, m'ho varen admetre però unes setmanes desprès m'enviaren un augment del valor cadastral amb retroactivitat de cinc anys. Això com a premi per molestar als senyorets. Eixa es la manera de tractar que te la nostra administració, la prepotència. Ja li ho dic, la CAM es l'exponent màxim dels desproposits pero cal un purga de dalt a baix en tota l'administració i en la societat valenciana en general. Ho veig des de fora i m'irrite cada cop mes.

 • RobinHoodofSherwood

  Senyor Joan Baldoví, em tinc que amagar enrere de l'ironia de Robin Hood perque un particular no pot denunciar eixes coses, s'arrisca a liquidacions paraleles, i tota mena de premis. Son vostés els politics els que deuen denunciar-ho i, si poden, corregir-ho. No es tolerable que alguns personatges de la nostra classe dirigent vagin xulejant que poden fer perdonar alguns impostos perinfluències politiques. Puc dir el pecat però no els pecadors, ho se de bona tinta. Com es sentiría vosté, desprès del que li he explicat? Que els faria? Em queden molts pocs motius per sentirme valencià. Per cert, encara vote al País Valencià però no se a qui votar.

 • Isabel

  Jo volia votar EQUO, es presenta per separat?