El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha manifestat el seu desig que les properes eleccions “es traduisquen en resultats que siguen més positius per als interessos del poble valencià”, la seua economia, justícia inversora i que es plante davant la indefensió que pateixen els seus sectors productius, com és el cas de l’agricultura i ramaderia. El representant territorial ha lamentat que “no haguem tingut una formació lleial i que estiga afinada amb la sintonia que emana del govern del Botànic, on les forces progressistes treballen a revertir l’herència de corrupció, malbaratament, maltractament i infrafinançament que va caracteritzar els anteriors governs”.
Així el senador ha recordat la negativa del PSOE a abordar des del Ministeri d’Agricultura la crisi que viu la nostra citricultura en negar-se a investigar si procedeix l’aplicació de la clàusula de salvaguarda davant l’entrada sense el control necessari de cítrics de països de Sud-àfrica, tal i com va reclamar Compromís. “El PSOE tenia a la mà rectificar la barra lliure que suposava haver ratificat a cegues un Acord entre la Unió Europea amb els països de la SADC al qual es va oposar en solitari Compromís i que ha suposat la ruïna per al sector i un potencial perill per a la salut dels nostres cultius i consumidors”, ha recordat.
Mulet ha confiat que de les pròximes eleccions “sorgisca un govern més humil, que defense els seus sectors productius independentment de l’autonomia en què estiguen radicats, invertisca en el seu desenvolupament i pose el seu pit per ells davant la UE, enfront de la misteriosa actitud de l’anterior ministra Isabel García Tejerina i especialment de l’actual ministre, Luis Planas, de qui com a valencià esperàvem molt més”. Mulet ha finalitzat assegurant que “la seua actitud cap al camp valencià i mediterrani ha estat calcada, és a dir: cap”.
El senador ha recordat que “no només hi ha la citricultura, sinó la ramaderia i molts altres sectors amenaçats per aquests tractats i el de Mercosur, defensats de manera entusiasta pel govern espanyol però qüestionat en bona part de països d’Europa, que no tenen clars seus efectes, de la mateixa manera que tampoc ho té el nostre, que sembla voler portar-nos a algun lloc de conseqüències imprevisibles per a la nostra forma de vida”, ha indicat.