Bota al contingut principal

El candidat fa una crida a signar perquè la coalició es puga presentar a les pròximes eleccions generals amb l’objectiu “d’acabar amb el bipartidisme del PPSOE, que ha convertit la política en el tercer problema dels ciutadans, d’acord amb el CIS”.

El cap de llista per Castelló al Congrés dels Diputats per Compromís, Roger Mira, va demanar ahir dissabte al conjunt de la ciutadania que “avale, amb la seua signatura, la candidatura de la coalició a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre”. “El bipartidisme de PSOE i PP va reformar la llei perquè les formacions que en l’actualitat no compten amb representació en la cambra baixa hagen de proporcionar el suport d’un 0,1% de la població on es presenten”, explicà, al temps que va assegurar que l’arreplegada de signatures per a la seua coalició “va a molt bon nivell, fins al punt que superarem amb escreix aquest llistó, sinó que donarem una lliçó al PPSOE”.

I és que Mira va pronosticar que la coalició formada per Bloc, Iniciativa, Verds i Equo “aconseguirà un nombre de suports tan gran que serà l’avantsala de l’èxit electoral que aconseguirem en els propers comicis”. L’aspirant econacionalista, a més, no va tindre cap dubte a afirmar que “els resultats que assolirem el 20-N seran els millors de la nostra història, com ja diuen les enquestes”.

Pel que fa a la qüestió del requisit de presentar avals, el candidat de Compromís el relacionà amb “l’afany de socialistes i populars d’establir un bipartidisme que fa mal a la democràcia i que provoca el refús de molts ciutadans”. “La millor prova d’esta afirmació és que la nostra ciutadania considera que la classe política, que hauria de ser una eina per transformar la societat, és el seu tercer problema”, prosseguí Roger Mira, que va recordar l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) que presentà esta dada entre les seues xifres.