Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha presentat una petició de compareixença del president de Renfe, Isaías Táboas Suárez, en el parlament valencià davant la situació extrema de mal servei de rodalies que s’està patint al territori valencià.

Concretament Compromís sol·licita que en la pròxima convocatòria de la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports s’introduïsca un punt en l’ordre del dia per decidir la compareixença del president de RENFE-Operadora per a donar explicacions sobre els continus retards i cancel·lacions al servei de Rodalies que usen cada dia milers de valencians i valencianes.

Segons explica Ferri “al nostre territori tenim el pitjor servei de Rodalies de tot l’estat, una situació que es ve arrastrant des de fa anys, i ha provocat un grandíssim descens d’usuaris. Però lluny de posar solucions el caos es va agreujant per moments. El que s’està patint amb els rodalies és cada vegada més alarmant, amb més retards i cancel·lacions de trens que estan afectant greument a la vida dels usuaris i usuàries d’esta infraestructura. És una autèntica vergonya que dia rere dia els usuaris de rodalies arriben tard al treball o als estudis perquè els trens s’han cancel·lat o pateixen retards”.

“Per això reclamem que el president de Renfe comparega a Les Corts, per a què done compte del caos que estan patint les rodalies. Volem explicacions i volem solucions ja. Des de Compromís ja hem aconseguit que Les Corts reclamen la transferència d’estes competències per a gestionar-les des d’ací, però mentre continue en mans de l’Estat el que volem són respostes i solucions. Per això reclamem al Ministeri i a Renfe actuacions urgents perquè les Rodalies deixen de complicar la vida a la gent i siguen l’eina útil de transport que han de ser”, ha conclòs el síndic de Compromís.