• La candidata al Congrés, Cristina Domingo, recorda l’enorme militarització que pateix el País Valencià amb tres bases de l’OTAN i una de l’ONU
La número dos per València de la coalició Compromís-Equo per a les eleccions generals, Cristina Domingo, ha manifestat la seua rotunda oposició a l’acord entre Espanya i Estats Units per a situar a Rota un escut antimíssils. Compromís-Equo considera este acord un posicionament anacrònic en matèria de política internacional.
Segons Domingo, “el govern de Zapatero ha negociat d’amagat, i ha aprovat l’acord amb el parlament dissolt, la qual cosa significa que ha furtat tota possibilitat de debat sobre un tema tan fonamental com este”.
Domingo ha afegit que “este és un acord que ens posa encara més en el punt de mira. Les explicacions que dóna el govern són falses, se salten els tractats internacionals signats per l’estat espanyol, se salten els acords per a la nostra incorporació a l’OTAN , que Felipe González va clavar amb calçador a la fi dels anys 80, i traeix una vegada més a l’electorat que va votar en el seu moment al PSOE, en alimentar polítiques bel·licistes”.
La candidata de Compromís-Equo recorda així mateix “l’enorme militarització que patim al País Valencià amb les bases de l’OTAN a Bétera, Marines i Rabassa i la de l’ONU a Quart de Poblet, a més de les bases de l’exèrcit espanyol. Els nostres governants aposten per un model de desenvolupament militar i armamentístic que des de Compromís-Equo rebutgem frontalment”.
Per a Compromís-Equo, l’increment de despesa militar, en este període de crisi, suposa la detracció de recursos que es podien usar per a una vertadera inversió productiva i sostenible, com el suport a la tecnologia neta i el desenvolupament de les energies renovables, que amb esta actuació no milloraran, sinó que quedaren més supeditats a les servituds militars espanyoles i nord-americanes.
Per açò, el que per a Compromís-Equo és encara pitjor, és la forma en què s’ha plantejat la bondat de l’acord, al·legant la creació de llocs de treball. Segons Domingo “és absolutament fals el xantatge de l’ocupació i el desenvolupament, les bases militars porten anys en el nostre territori i el que han fet és destruir capacitat de desenvolupament, mai han servit com a motor d’una economia sostenible”, ha conclòs.