Bota al contingut principal

El candidat al Congrés dels Diputats per València de la coalició Compromís-Equo, Joan Baldoví, considera que les designacions de candidats per les circumscripcions valencianes a les cambres alta i baixa de Madrid per part del PP valencià, “són molt preocupants perquè el PPCV exporta a Madrid els consellers que ens han dut tècnicament a la ruïna amb unes gestions més que qüestionables”.

Segons Baldoví, “no entenem com el PPCV ha optat per enviar com a representants a aquells que són còmplices de les polítiques de Camps, eixes polítiques que han buidat la caixa de la Generalitat i que provoca ara greus retallades en la sanitat, en l’educació i en molts serveis públics bàsics. Estes persones no són cap exemple ni ací, ni a Madrid ni enlloc”.

El candidat de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que el PP “premia la mala gestió i si estes persones arriben a tindre algun càrrec de responsabilitat en un hipotètic govern central, pot suposar que posen en marxa les seues pràctiques destructives dels recursos públics, com han fet a la Generalitat Valenciana”.

També, Baldoví ha dubtat que “una vegada aconseguisquen col•locar-se a Madrid, se’n recorden de defensar els interessos de les valencianes i els valencians i, per tant, ja podem avançar que estos diputats del PP no reivindicaran un finançament autonòmic més just per al nostre país, ni demanaran les infraestructures que necessitem ni tantes altres coses que sí que han reivindicat amb la boca xicoteta mentre han estat al Consell i de les quals callaran quan arriben a Madrid”.

Nacho Uriarte
Per altra banda, el candidat de Compromís-Equo per València també ha mostrat la seua preocupació pels candidats “cuneros” i “paracaigudistes” que el PP ha posat en la seua llista. Segons Baldoví, “el problema del cunerisme i del paracaigudisme no sols passa a Balears, on un regidor del PP de Pozuelo de Alarcón va en llistes. Ací al País Valencià, la direcció del PPCV és incapaç de plantar cara a Madrid i per això tornarà a repetir com a diputat Nacho Uriarte, una persona nascuda, criada i que viu a Madrid i no ha fet absolutament res en quatre anys per esta terra, la qual cosa ens preocupa i, pel que sembla, també li preocupa a algun sector del PP que veu com el “poder valencià” del que parlen alguns dirigents populars és una gran mentida”.

A més a més, Baldoví ha declarat que si Uriarte no ha presentat cap iniciativa parlamentària que afecte a València, la “seua” circumscripció, “més preocupant és la biografia que trobem a un blog seu, on parla en tot moment del seu barri, “Malasaña”, un barri que no és de València, Sagunt, Xàtiva, Alzira o Requena, sinó de Madrid, per tant, és una autèntica vergonya que el PPCV porte a Uriarte com a diputat per València perquè serà diputat per tots els llocs, menys per València”.